Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Sto dní Radičovej vlády sa nepáči polovici Slovákov

Vláda Ivety Radičovej
Vláda Ivety Radičovej (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Negatívne zhodnotilo vládu Ivety Radičovej 49 percent Slovákov, pochválili ju viac než dve pätiny z nich. Premiérka je suverénne najobľúbenejší člen vlády, s veľkým odstupom nasleduje minister financii Ivan Mikloš. Vyplynulo to z prieskumu agentúry Polis.

Radičovú hodnotí kladne 30 percent respondentov, Mikloša 12 percent. Nasleduje minister dopravy Ján Figeľ s takmer jedenástimi percentami.

Za nimi nasleduje minister vnútra Daniel Lipšic, minister pôdohospodárstva Zsolt Simon a minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda. Na posledných miestach v tabuľke skončili minister práce Jozef Mihál a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská s 2,5-percentami a minister kultúry Daniel Krajcer s len o niečo málo viac ako dvoma percentami. Ostatní ministri dostali dohromady len štvorpercentnú podporu, takmer tretina opýtaných sa k otázke vyjadriť nevedela.

Dve zo štyroch otázok prieskumu sa týkali aj stability koalície. Podľa 55 percent Slovákov jej budúcnosť najviac ohrozuje Sloboda a Solidarita (SaS). Most-Híd viní z otrasov v koalícii 8,5 percenta a KDH 5,3 percenta respondentov. SDKÚ-DS považujú za najmenej stabilnú stranu v koalícii len dve percentá respondentov.

K tejto otázke sa však nevedela vyjadriť takmer tretina opýtaných. Podobné výsledky ukázali aj odpovede na otázku o najstabilnejšej strane podľa názoru opýtaných. Najviac Slovákov, vyše dve pätiny opýtaných, dôverujú stabilite SDKÚ-DS, za ňou nasledujú KDH s takmer dvadsiatimi a Most-Híd s takmer desiatimi percentami.

SaS opakovane hodnotia Slováci z pohľadu stability pomerne negatívne, za najpevnejší prvok v koalícii ju označili len vyše tri percentá opýtaných. Znova však veľký počet respondentov nevedel na otázku odpovedať, išlo o vyše štvrtinu opýtaných. Informácie poskytol Ján Baránek z agentúry Polis Slovakia.

Údaje vyplynuli z telefonického prieskumu, ktorý robila v dňoch 16. až 18. októbra agentúra Polis na reprezentatívnej vzorke 902 respondentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu