Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Svidníčan a Bardejovčan vyrábali a predávali drogy, zatkli ich

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Obvineniu pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi čelí muž (29) zo Svidníka a jeho spolupáchateľ (30) z Bardejova.

Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči nim v nedeľu 31. októbra. „Obvinený Svidníčan si počas tohto roka zadovažoval a prechovával omamné a psychotropné látky, najmä pervitín a tieto následne predával obvinenému Bardejovčanovi, ale aj ďalším záujemcom na rôznych miestach v Prešovskom kraji, prevažne v okresoch Bardejov a Stropkov,“ uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Spresnil, že Bardejovčan časť zakúpených drog sám užíval a časť ďalej predával.

„V piatok (29.10.) a v sobotu (30.10.) vykonali policajti domové prehliadky a prehliadky motorových vozidiel, pričom u obvineného Bardejovčana bola zaistená biela látka vykazujúca prítomnosť metamfetamínu, ktorú si toho istého dňa zakúpil na ďalší predaj od obvineného Svidníčana,“ spresnil Džobanik. Policajti taktiež zaistili rôzne vecné stopy a chemické stopy, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Okrem obvinených policajti zadržali aj ďalších troch podozrivých mužov, ktorých však na základe pokynu prokurátora prepustili. Na obvinenú dvojicu spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu