Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Holanďan v Bratislave mal látku na milión extáz

Zadržaná chemická látka v aute Holanďana Zobraziť galériu (4)
Zadržaná chemická látka v aute Holanďana (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Colníci a polícia zadržali v Bratislave v polovici októbra 200 kilogramov chemickej látky, z ktorej by bolo možné vyrobiť drogu extáza v hodnote desať miliónov eur. Látku v aute prevážal občan Holandska, ktorého polícia zadržala.

Muž je obvinený z distribúcie drog, súd ho v uplynulých dňoch zobral do väzby. Hrozí mu väzenie na štyri až desať rokov. Dnes o tom informovalo Colné riaditeľstvo.

"Realizácia prípadu začala na Letisku M. R. Štefánika pred skladmi špedičných spoločností. Bola zadržaná osoba holandskej národnosti," uviedla hovorkyňa generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva Miroslava Slemenská.

Muž zmes chemikálií prevážal pre svoju spoločnosť so sídlom v Trenčíne v štyroch sudoch. V nich sa nachádzali látky, ktoré je vraj možné ľahko upraviť a vyrobiť z nich drogy. Zo zadržaného množstva by bolo možné vyrobiť viac ako milión tabliet extázy.

Súčasťou zmesi bola podľa Slemenskej chemikália, ktorá sa doteraz v Európe našla len v Holandsku. "Mimo Európy bola táto látka zadržaná v rámci rozsiahleho vyšetrovania ilegálnej výroby a obchodovania zo syntetickými drogami v Austrálii v decembri 2004 a v máji 2005. Išlo o hmotnosť až tri tony," dodala Slemenská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu