Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Mladý "botanik" krížením vypestoval mimoriadnu marihuanu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Rôzne typy ušľachtilej marihuany, ktorú si objednával z USA, krížil mladý muž (28) z južnej Moravy. Nadšenec botaniky tak vypestoval rastliny, ktoré svojou kvalitou nemajú v kraji obdoby.

"Rozsahom a kvalitou látky je tento prípad ojedinelý," priznal vedúci územného odboru miestnej polície Bronislav Šabršula. Podľa neho taký prípad ešte nemali. V marihuane sa totiž nachádzali mimoriadne vysoké množstvá účinnej látky THC.

Muža policajti odhalili náhodou. Minulý štvrtok v noci mu totiž vyplienili políčko s marihuanou zlodeji. Keďže rastliny vyčnievali z kufra ich auta, zastavila ich policajná hliadka. Posádka vozidla priznala, že rastliny ukradla.

Majiteľ marihuany vozidlo zlodejov sledoval a videl, že ho zastavila polícia. Vedel, že jeho aktivity môžu prezradiť a snažil sa stopy zahladiť. Policajti však pri domových prehliadkach jeho drogy aj prístroje na ich výrobu našli.

Marihuana môže mať hodnotu okolo pol milióna českých korún. Mladého muža podozrievajú z nelegálneho pestovania rastlín obsahujúcich omamnú alebo psychotropnú látku, za čo mu hrozí až päť rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu