Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dvojicu súdia za vydieračský únos v Michalovciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

KOŠICE – Dvojica oslovila Ruslanu (31) na ulici v Michalovciach. Muži jej ukázali falošné predvolanie na políciu, nasadila jej putá, posadili ju do auta a brutálne zastrašovali! Odviezli ju na obecný úrad v Petrovciach v okrese Sobrance, kde ju jeden z nich nútil, aby naňho prepísala svoj troizbový byt! Tvrdí to prokuratúra.

„Vyhrážal sa jej usmrtením, ublížením na zdraví pomocou teleskopického obušku, ako aj fyzickým chytením hlavy,“ píše sa v obžalobe. Ruslana nakoniec žiadnu zmluvu nepodpísala. Z obecného úradu sa jej podarilo ujsť do neďalekého domu, ktorého majiteľ zavolal políciu.

Prokuratúra jedného z mužov Mariana F. (46) obžalovala z vydieračského únosu, Martina B. (29) z pomoci k tomuto trestnému činu. Dokazovanie na Okresnom súde Košice I sa blíži k záveru. Prípad sa mal stať v októbri 2009.

Súd dnes plánoval konfrontovať Ruslanu so starostom Petroviec, ku ktorému dvojica doviezla ženu na podpis zmluvy. Starosta mal podpisy na zmluve o prevode bytu úradne overiť. Obvinený nebol, v prípade vypovedal len ako svedok, pričom tvrdil, že k žiadnemu nátlaku na Ruslanu v budove obecného úradu počas jeho prítomnosti nedošlo.

Konfrontácia poškodenej a svedka súd nevykonal. Dôvodom bolo, že zo zdravotných dôvodov neprišla na pojednávanie. Neprítomný bol aj znalec na odhad hodnoty nehnuteľností, ktorý mal na žiadosť obhajoby doplniť svoj posudok na trojizbový byt v Michalovciach.

Z týchto dôvodov súd pojednávanie odročil na 13. decembra, kedy má vypovedať ešte jeden svedok. Marián aj Martin vinu odmietajú. Tvrdia, že ženu nijako nezastrašovali a byt zamýšľala prepísať dobrovoľne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu