Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Desiatky záchranárov precvičujú teroristický útok na Bratislavu

Do akcie sa zapojil aj vrtuľník
Do akcie sa zapojil aj vrtuľník (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Teroristický útok na bratislavskú loď dnes na cvičení simulujú desiatky záchranárov. Na Dunaji "horí" reštauračná loď Žilina, ktorá kotví pri petržalskom brehu. Na jej palube je okolo 30 ľudí.

Cieľom dnešného operačno-taktického cvičenia záchranných zložiek Slovenskej republiky je precvičiť súčinnosť integrovaného záchranného systému. Na likvidovaní požiaru a záchrane osôb sa podieľajú zdravotníci, policajti aj hasiči.

Dve hasičské cisterny na miesto vyslali petržalskí hasiči, pomáhajú tiež hasiči z ostatných bratislavských mestských častí. "Naša činnosť bude spočívať v hasení, vyhľadávaní osôb na lodi s tým, že požiar je simulovaný v hornej časti lode pri bare," informoval pred začiatkom cvičenia Dušan Timko z hasičského a záchranného zboru.

Na brehu vybudujú hasiči miesto záchrany, kde budú poskytovať zdravotné služby. Pre prípad, že by niekto v panike skočil z lode, budú jej okolie na vode strážiť hasiči na člne. Riadiť činnosť záchranných zdravotníckych skupín bude Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, uviedol Martin Balko.

Stredisko tiež zabezpečuje príjem zranených osôb v zdravotníckych zariadeniach. Záchranná a dopravná zdravotnícka služba Bratislava vyčlenila pre dnešné cvičenie desať pozemných ambulancií, z toho štyri budú autá rýchlej lekárskej pomoci a zvyšok budú tvoriť posádky rýchlej zdravotníckej pomoci. Pre zásah vyčlenili aj vrtuľník leteckej záchrannej služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu