Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

So záchranárom sa do B. Bystrice prišli rozlúčiť stovky ľudí

Ku krematóriu viedla kolóna 20 záchranných áut Zobraziť galériu (3)
Ku krematóriu viedla kolóna 20 záchranných áut (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Stovky ľudí, medzi nimi približne 500 záchranárov z celého Slovenska, sa dnes prišli rozlúčiť s lekárom - záchranárom Andrejom Faglicom, ktorý vo štvrtok zahynul počas výkonu svojho povolania pri dopravnej nehode.

Rozlúčiť sa s ním prišli nielen zdravotnícki, ale aj horskí záchranári a hasiči. Na jeho počesť prešla Banskou Bystricou od Rooseveltovej nemocnice ku krematóriu kolóna vyše 20 záchranárskych vozidiel so zapnutými majákmi. Ako uviedol regionálny vedúci záchranár v Banskej Bystrici Peter Kováčik, Faglicova smrť znamená pre záchrannú službu veľkú stratu, pretože bol jedným z pilierov pri jej budovaní v banskobystrickom regióne.

Dopravná nehoda, pri ktorej lekár záchrannej zdravotnej služby Andrej Faglic zahynul, sa stala vo štvrtok večer v Banskej Bystrici-Sásovej. Podľa doterajších zistení polície ju zavinila 44-ročná vodička osobného auta, ktorá pri vychádzaní z vedľajšej na hlavnú cestu nedala prednosť sanitke záchrannej zdravotnej služby, prichádzajúcej zľava po hlavnej ceste. Po zrážke s prednou časťou osobného auta odhodilo sanitku do protismeru, kde čelne narazila do prichádzajúceho autobusu. Okrem Faglica, ktorý zomrel na mieste, sa ťažko zranil aj šofér sanitky a ďalší záchranár, obaja sú dosiaľ hospitalizovaní. Ostatní účastníci vyviazli z nehody s ľahkými alebo žiadnymi zraneniami.

Okrem mnohoročnej práci lekára a v rokoch 1992 až 2006 aj primára záchrannej zdravotnej služby v Banskej Bystrici sa Andrej Faglic venoval aj pedagogickej práci na strednej zdravotníckej škole v odbore záchranár a na Slovenskej zdravotníckej univerzite pre odbor urgentná zdravotná starostlivosť. V pondelok 25. októbra by oslávil 58. narodeniny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu