Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lekár zahynul po zrážke s autobusom, vodič sanitky bojuje o život!

Miesto havárie Zobraziť galériu (11)
Miesto havárie

Aktulizované

BANSKÁ BYSTRICA - Išli zachraňovať životy, jeden zahynul, druhý o ten svoj stále bojuje. Takto dopadla posádka záchrannej zdravotnej služby na banskobystrickom sídlisku Sásová.

Sanitka čelne narazila do protiidúceho autobusu mestskej dopravy, keď jej osobné auto nedalo prednosť.

„Štyridsaťštyriročná vodička z Banskej Bystrice pri vychádzaní na hlavnú cestu z vedľajšej nedala prednosť z ľavej strany prichádzajúcej sanitke. Vodič sanitky v snahe vyhnúť sa zrážke s týmto vozidlom strhol vedenie doľava, kde došlo k čelnej zrážke s autobusom,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Po zrážke zahynul na mieste nehody lekár záchrannej zdravotnej služby. V autobuse sa zranilo asi 15 cestujúcich, ktorých do nemocnice odviezli sanitky. Vodič autobusu utrpel ľahšie zranenia, vodičke auta sa nič nestalo.

Policajná hovorkyňa dnes dopoludnia poskytla oficiálne stanovisko lekára, podľa ktorého je vodič sanitky hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici a podľa posledných informácií sa jeho zdravotný stav zlepšil.

Na mieste zasahovali hasiči, policajti a množstvo sanitiek. Polícia po nehode uzavrela celú križovatku a dopravu odklonila. Na miesto tragédie sa prišlo pozrieť niekoľko desiatok obyvateľov sídliska. „Počula som obrovský tresk, bývam neďaleko a strašne som sa zľakla. Hneď som vedela, že je zle,“ povedala jedna z nich. Ľudia tvrdili, že celá cesta je mimoriadne neprehľadná a takáto nehoda bola len otázkou času.



Nehoda v Sásovej pri Banskej Bystrici
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu