Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kauza pokusu o vraždu na košickej diskotéke pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Profesionálny boxer (36) z Kosova mal v októbri 2007 v bare Palmyra v Košiciach napadnúť mladíka (24) a po úderoch päsťami ho trikrát bodnúť do hrudníka, brucha a drieku. Tvrdil to rozsudok okresného súdu. Krajský súd však rozsudok zrušil a prípad Xhavita Visoku tak pokračuje.

Krajský súd v Košiciach dospel k záveru, že nebolo dokázané, že boxer v bare na Hlavnej ulici mladíka naozaj napadol. Pochybnosti má najmä o fotografiách osôb v bare v čase skutku, ktoré pochádzajú zo záznamu priemyselnej kamery.

Na jeho príkaz musí preto okresný súd prizvať do konania znalca z odboru elektrotechnika, aby preveril, či s fotografiami, ktoré prokuratúra predložila na CD-nosiči ako dôkaz už počas súdneho procesu, nebolo manipulované. So závermi tohto znalca sa potom oboznámi aj znalec z odboru zdravotníctva a znova popíše ako sa útok stal.

Xhavita z väzby prepustili po oslobodzujúcom rozsudku v júli 2009 a dnes ho na verejnom zasadnutí zastupoval obhajca. Kosovský Albánec vinu počas procesu odmietal a tvrdil, že v bare nožom útočil iný Albánec, ktorého polícia nikdy nevypátrala.

Do konfliktu s Košičanom sa nezapojil len on, ale aj ďalší dvaja Albánci. Boxer sa obhajoval, že konfliktu chcel zabrániť. Mladík po incidente nezomrel len vďaka včasnému lekárskemu zásahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu