Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Radičová: Neznášam autoritatívny spôsob správy vecí verejných

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová neznáša autoritatívny spôsob správy vecí verejných.

"Sú rôzne spôsoby, ako spravovať veci verejné. Je spôsob autoritatívny, direktívny, vodcovský na hrane demokratičnosti a je spôsob vedenia dialógu, istej koordinácie, sprostredkúvania riešenia konfliktných situácií. To je jedna možnosť a dilema," uviedla v rozhovore pre agentúru SITA.

Druhou je podľa jej slov možnosť, ktorou je zakrývanie problémov, neinformovanie verzus otvorenosť, informovanie, verejná kontrola. "Zvolila som si takú komplikovanú kombináciu otvorenosti, vedenia dialógu, diskutovania, počúvania námietok, reagovania na námietky. A nie autoritatívny spôsob, direktívny, sama ho totiž veľmi neznášam a bránim sa mu. Zvolila som spôsob dialógov, diskusií, rešpektovania názoru iného, lebo si myslím, že o tom je rozmanitosť sveta," zdôraznila.

Radičová vidí svoju úlohu v koalícii, aby štyri strany dospeli k dohode. "A zatiaľ sme k dohode vždy dospeli. Čiže je to moje zadanie, je na mne, ako moderujem diskusiu, aby sme dospeli k dohode. Bolo by mojím neúspechom, keby sme nedospeli k dohode,"uviedla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu