Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Štefanec: Radičová by mala zostať podpredsedníčkou SDKÚ

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová by sa mala podľa poslanca NR SR za SDKÚ-DS Ivana Štefanca na novembrovom kongrese SDKÚ-DS uchádzať opätovne o podpredsednícku stranícku funkciu. „Pre mňa je to dôležité. Je to symbol, že je súčasťou najužšieho vedenia,“ povedal Štefanec.

Radičová avizovala, že je pripravená uchádzať sa o podpredsednícky post, ak si to budú želať členovia strany. Zároveň zopakovala, že podporuje kandidatúru Mikuláša Dzurindu na predsedu strany. SDKÚ-DS má podľa Radičovej veľkú časť zo svojho volebného programu v programovom vyhlásení vlády. „Takže tak pre ministrov vo vláde, ako aj pre naše štruktúry momentálne úloha č. 1 znie naplniť programové vyhlásenie vlády,“ zdôraznila.

SDKÚ-DS je podľa Štefanca politická strana, ktorá zo všetkých najdlhšie viedla Slovensko. „A dovolím si povedať, aj ho posunula najďalej. Je rozhodujúcou politickou stranou už v tretej vláde. A myslím si, že za ten čas je veľmi čitateľnou stranou, ktorá ako jedna z mála ponúka Slovensku aj riešenia a je ich schopná aj realizovať,“ zdôraznil Štefanec. SDKÚ-DS je podľa neho stranou, ktorá má najschopnejších ľudí, ktorá dokáže ponúknuť riešenia, projekty, ale aj ľudí, ktorí sú ich schopní realizovať . „Chcel by som, aby to pokračovalo v tomto duchu. Aby sa aj na kongrese ukázalo, že SDKÚ-DS na to má, aby posunula Slovensko ďalej, aby urobila čo najviac pre ľudí na Slovensku,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu