Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vrahovi policajta Vidu súd potvrdil 25-ročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA - Ladislavovi Bogdánovi, ktorý v Leviciach po nevydarenej policajnej akcii pred dvoma rokmi zavraždil nasadeného policajta Róberta Vidu a policajného informátora, dnes Krajský súd potvrdil výnimočný, 25-ročný trest väzenia.

Odvolací súd však výrazne znížil trest na sedem z pôvodných 25 rokov väzenia pre údajného objednávateľa lúpežného prepadnutia Martina Štullera. Informovala o tom televízia Markíza.

Bogdánovi pôvodne hrozilo doživotie. Nižší trest mu prvostupňový súd vymeral za to, že sa priznal, spolupracoval s políciou a vraždy oľutoval. Štullerovi sa podľa odvolacieho súdu nepodarilo dokázať prípravu vraždy a odsúdil ho iba za prípravu lúpeže.

Vida a Ivan Rigo, ktorý chystané prepadnutie zmenárne polícii oznámil, zomreli v auguste 2008. Bogdán vtedy prepadnutie naplánoval a na akciu nahovoril svojho známeho Riga. Ten zmenáreň s policajným agentom Vidom fingovane vylúpil. Keď muži po lúpeži neplánovane nasadli do auta a Bogdán zistil, že ho oklamali, oboch zastrelil. Po tragickej udalosti odstúpil krajský šéf polície Ján Štark, jeho zástupca, ako aj šéf kriminálky. V prípade boli najskôr obvinení štyria muži, trestné stíhanie dvoch z nich polícia zastavila a v procese vystupovali iba ako svedkovia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu