Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Polícia na papučiach zarába milióny

Toto je pohľad, ktorý zamrazí každého vodiča.
Toto je pohľad, ktorý zamrazí každého vodiča.

BRATISLAVA - Policajné papuče na kolese auta sú pre šoférov nočnou morou. Najmä v centre mesta často vidno nervóznych vodičov, ktorí sa nevedia dočkať príchodu mestských policajtov, aby ich auto zbavili neželanej okrasy. Väčšina takýchto stretnutí sa končí 2 000-korunovými pokutami. Kam idú tieto peniažky?

Ročne nasadia bratislavskí mestskí policajti asi 16-tisíc papúč. Ak by sňatie každej z nich sprevádzala dvojtisícová pokuta, muži zákona by za rok vyzbierali 32 miliónov korún. Samozrejme, že reálne je táto suma podstatne nižšia, pretože niektoré "papučové dobrodružstvá" sa končia len dohovorom. V každom prípade peniaze utŕžené na pokutách putujú z rúk mestských policajtov do kasy miestnych samospráv, resp. mestského rozpočtu. Čo sa s nimi deje ďalej? "Magistrát vlani investoval do obnovy vodorovného dopravného značenia 6 miliónov Sk, čo však bolo len 30 percent potrieb," vraví hovorca primátora Milan Vajda, ktorý dodáva, že v tomto roku to má byť 16 miliónov. Za tie peniaze by dopravné značenie malo byť zrozumiteľné aj pre cudzincov a lepšie viditeľné pre všetkých motoristov.



Netrpezliví vodiči
Blokovacie zariadenie z kolesa musí dať dolu policajná hliadka, ktorá ho založila. "Spravidla dokáže prísť na miesto do pol hodiny od zavolania," povedal hovorca bratislavských mestských policajtov Peter Pleva. Podľa neho niektorým netrpezlivým vodičom povolia nervy a papuču otvoria násilne, alebo ju dokonca ukradnú. Kuriózny je prípad, keď sa papuča vrátila späť do Bratislavy až z Francúzska prostredníctvom Interpolu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu