Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Recidivista zo Šídu znásilnil a vydieral tínedžerku (16)

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Tínedžerku Elenu znásilnil v Lučenci recidivista Norbert Mihály (42). Po otrasnom čine ju muž, prezývaný Bačo, vydieral. Prípad dievča ohlásilo až v júni. Nebolo to jediné znásilnenie, ktoré mužovi dokázali. Podľa zásady trikrát a dosť ho preto dnes krajský súd poslal do väzenia na 20 rokov.

Norbert sa odvolal s tvrdením, že je nevinný. Poukázal na to, že Elena, prezývaná Icuka, v prípravnom konaní i na súde menila výpovede, je nevierohodná a klame. Jeho kamaráti vypovedali, že Elena drogovala a za peniaze vraj poskytovala sexuálne služby.

Dievča však tieto tvrdenia odmietlo a na odvolacom konaní uviedlo, že trestné oznámenie nepodalo zo strachu pred Mihálym. Okresný súd v Lučenci trest za znásilnenie Eleny ukladal podľa zásady trikrát a dosť.

Mihályho totiž v roku 1994 odsúdili v Prahe za znásilnenie a obmedzovanie osobnej slobody na štyri roky. S kamarátom zamkli v izbe dve ženy a opakovane ich znásilňovali a nedovolili im odísť. Okresný súd v Ružomberku ho v roku 2001 odsúdil na dva roky nepodmienečne za lúpež. Dovedna bol Mihály desaťkrát súdne trestaný.

Trest 20 rokov odňatia slobody nemusí byť pre Mihályho posledný. Najvyšší súd doteraz nerozhodol o odvolaniach prokurátora a Mihályho voči rozsudku z decembra 2007. Vtedy Krajský súd v Banskej Bystrici Norberta odsúdil ako obzvlášť nebezpečného recidivistu za trestný čin sexuálneho násilia a vymeral mu 8,5 roka. V júni 2005 na toalete istého baru vo Fiľakove násilím donútil Gabrielu (18) k orálnemu a análnemu sexu.

Dievčina ušla po tom, čo Norbert náhle upadol do bezvedomia. Už vtedy tvrdil, že obeť viedla neviazaný sexuálny život a mala snahu dostať sa do Rakúska ako prostitútka. Prokurátor vtedy navrhoval pre obžalovaného výnimočný trest 25 rokov odňatia slobody podľa zásady trikrát a dosť. Ak Najvyšší súd verdikt nad Mihálym za znásilnenie Gabriely potvrdí, môže mu trest ešte zvýšiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu