Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Poľovník strieľal z brokovnice, oslepil mladé dievča!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

OLOMOUC - Bezpečnostný systém ho upozornil, že sa niekto vlámal do jeho zberne. Poľovník, ktorý sa práve chystal na obchádzku revíru, dorazil ku kovošrotu aj s brokovnicou a dvakrát vystrelil na odchádzajúce auto zlodejov. Prvý výstrel zasiahol dvere a nohu vodiča, druhý zničil život mladej žene!

Vystrelené broky trafili sklo na zadných dverách, odrazili sa a mladú spolujazdkyňu zasiahli do hlavy. Pripravili ju o jedno oko a druhé veľmi vážne poranili. Dievča neskôr podiel na krádeži odmietlo.

Poľovník Karel Bašta (52) sa pred súdom obhajoval tým, že druhý výstrel padol náhodou, ked sa pošmykol na blate. Auto vraj chcel len zastaviť.

Zberňu podľa neho zlodeji v minulosti vykradli asi dvadsaťkrát a Baštu prinútili vybaviť ju zariadením, ktoré ho na pohyb v areáli upozorňovalo prostredníctvom mobilného telefónu. Tvrdil tiež, že na neho raz pristihnutý páchateľ dokonca vystrelil. Odvtedy so sebou v noci na obhliadku zberne začal nosiť zbraň.

Za čin, ktorý sa stal 12. marca 2009 pri Brne, mu dnes vrchný súd vymeral šesť rokov väzenia. Baštov prípad prejednával druhýkrát, februárové rozhodnutie totiž zrušil najvyšší súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu