Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Synčeka držal pri okne a hrozil, že ho vyhodí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Peklo zo života robil počas niekoľkých rokov svojej družke a jej deťom Peter Buršík (36) zo Žiaru nad Hronom. Opitý ich bil, nadával im a hrozil zabitím. Svojho vlastného malého synčeka dokonca držal pri okne a vyhrážal sa, že ho z neho vyhodí!

Buršík rodinu napádal najmä keď bol opitý. So svojou o deväť rokov staršou družkou Máriou Mocpaichelovou a jej dvomi maloletými deťmi žil od januára 2005. V roku 2007 sa im narodil syn Peter.

Buršík družku škrtil, hádzal o zem a kopal do nej. Týranie sa skončilo vo februári 2009, keď Buršíka vzali do väzby.

Okresný súd v Žiari nad Hronom mu za týranie uložil trest sedem rokov nepodmienečne. Buršík sa odvolal s tým, že rodinu netýral, iba „padlo pár nadávok a faciek“. Odvolací súd mu neuveril a trest potvrdil. Predseda senátu poznamenal, že znalci u Buršíka zistili výrazné sklony k agresívnemu konaniu. Dodal, že proti násilníkov sa vedie trestné stíhanie za rovnaký zločin voči družke a deťom.

Buršíkova družka Mária zažila rovnaké týranie aj s predchádzajúcim životným partnerom. V istom období žila sama a svoje deti učila žobrať. Odsúdili ju na pol roka nepodmienečne za ohrozovanie mravnej výchovy vlastných detí. Najskôr proti Buršíkovi vypovedala, neskôr svoju výpoveď zmenila v jeho prospech.

Súdu napísala, že „všetko bolo skreslené a padlo len niekoľko nadávok a zaúch“. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné. Predseda senátu nariadil aj výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu