Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Vypustia koryto Váhu!

Keď vypustia kanál Váhu, stúpne voda v starom koryte.
Keď vypustia kanál Váhu, stúpne voda v starom koryte.

TRENČÍN - Mnohí ľudia na to čakajú so zatajeným dychom. Po dvadsiatich rokoch začnú v piatok vypúšťať koryto Váhu na tridsaťkilometrovom úseku od Trenčianskych Biskupíc až po Hornú Stredu!

Voda sa bude odvádzať do starého koryta rieky, kde môže náhle stúpnuť hladina až o 1,5 metra! Vodári preto varujú ľudí, aby sa k Váhu radšej veľmi nepribližovali. Extrémne nebezpečné bude tiež pohybovať sa pri koryte rieky, pretože betónové steny budú veľmi klzké a koryto je hlboké až 8 metrov. Na jeho čistení bude pracovať asi 250 ľudí 2 mesiace.

"Vodu vypustíme kvôli čisteniu koryta a údržbe technologických konštrukcií vo vodných elektrárňach. Začneme v piatok a koryto by malo byť bez vody už v nedeľu, takto to zostane až do októbra. Stáť to bude takmer 50 miliónov korún," povedal riaditeľ odštepného závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku v Piešťanoch Milan Koščál. Takúto údržbu robili naposledy v roku 1986. Už vtedy sa v koryte kadečo našlo. "Vytiahli odtiaľ vraky bicyklov aj áut," povedal M. Kočšál. Ten je pripravený, že aj tentoraz môžu nájsť čokoľvek. Nevylúčil ani vraky áut po nehodách či dokonca utopencov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu