Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vražda trénera pred súdom, vykrvácal s prerezanou tepnou

Július Nôta
Július Nôta

BANSKÁ BYSTRICA – Všimol si Júliusa Nôtu, ako si vykračuje po lúke s puškou na ramene. Pravdepodobne mal záujem o jeho zbraň, tak sa vyzbrojený nožom vydal za ním. Nožom ho pichol do krku a prerezal mu krčnú tepnu a hrdlovú žilu! Takto mal podľa obžaloby vraždiť Milan (25) z Rimavských Janoviec.

Zranený futbalový tréner Nôta ešte stihol prejsť niekoľko metrov, kým spadol. Milan po čine ušiel, záchranku privolal okoloidúci, Nôta napriek lekárskemu zásahu zomrel.

Július Nôta bol odchovancom rimavskosobotského futbalu, počas svojej aktívnej kariéry úspešne pôsobil aj v Maďarsku. Do svojej smrti bol asistentom kouča prvoligového mužstva MFK Rimavská Sobota a zároveň trénerom brankárov v tomto klube ako aj trénerom brankárov v slovenských mládežníckych reprezentáciách do 16 a 17 rokov.

Pri vyšetrovaní sa zistilo, že Milan je užívateľom marihuany a má záľubu v rôznych zbraniach. Pri domovej prehliadke policajti objavili strelné zbrane, komponenty na ich výrobu ako aj podomácky vyrobené zbrane.

Milan Z. bol už v minulosti dvakrát súdne trestaný. V roku 2003 za krádež dostal podmienku päť mesiacov a v roku 2007 za drogový delikt podmienku tri roky. Trest mu súd neskôr premenil na nepodmienečný a v súčasnosti si ho odpykáva.

Ak mu dokážu i vraždu z 20. februára minulého roku, môže sa dostať do väzenia na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Obhajca obžalovaného vyhlásil, že jeho klient sa necíti byť vinný. Začiatok hlavného pojednávania stanovil senát na 16. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu