Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia zastavila stíhanie za údajne veľkú krádež dreva

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade údajnej rozsiahlej krádeže dreva v jednom zo závodov štátneho podniku Lesy SR.

Napísal to dnes denník Sme, podľa ktorého polícia našla iba nezrovnalosti v evidencii firmy. Spoločnosť trvá na tom, že drevo zmizlo, ohlásila tiež odhalenie ďalšej veľkej krádeže.

Štátna firma vlani informovala, že z odštepného podniku Liptovský Hrádok zmizlo 19.000 metrov kubických dreva za 770 tisíc eur, polícia to však odmietla. "Vyšetrovateľ zastavil vo veci krádeže dreva trestné stíhanie, lebo je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa vedie," povedala policajná hovorkyňa Jana Balogová. "Je to prekvapujúce, pretože závery inventúry jasne hovoria, že drevo chýba," reagoval hovorca firmy Peter Gogola. Lesy SR tiež oznámili, že v tom istom závode odhalili ďalšiu krádež dreva, pre ktorú prepustili jedného zamestnanca.

Lesy SR obhospodarujú takmer polovicu lesov v krajine. Vedenie firmy z obdobia predchádzajúcej vlády čelilo kritike za údajne predražené nákupy a podpisovanie nevýhodných zmlúv. Súčasné vedenie podniku odvolalo šesť z 26 šéfov odštepných závodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu