Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V nedoručených balíkoch našli poštári počítač, dvere aj viagru

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenské firmy a domácnosti denne odošlú stovky poštových zásielok s chýbajúcou alebo nesprávnou adresou.

Svojho príjemcu tak v poslednom čase nenašli napríklad hrnce, počítače, mobilné telefóny, ale aj dvere, stôl či golfové palice. Od začiatku roku eviduje pošta viac ako 100 tisíc nedoručiteľných zásielok, z toho okolo tisíc balíkov, povedala dnes hovorkyňa Slovenskej pošty Mária Hromadová.

"Balíky nemohli byť doručené napríklad kvôli nesprávne uvedenej adrese alebo nevyzdvihnutiu na pošte v odbernej lehote, presťahovaniu či úmrtiu adresáta alebo odosielateľa," povedala Hromadová. Pošta zásielky s nesprávnou adresou otvára, aby zistila stopu vedúcu k ich majiteľom. Tie, čo sa nedajú doručiť, zostávajú rok v trnavskej pobočke pošty a potom ich obsah zlikvidujú alebo predajú v dražbe.

Balíky neraz ukrývajú kuriózny obsah. V minulosti sa napríklad pracovníkom pošty postaral o zábavu so zháňaním potravy roztržitý odosielateľ, ktorý poslal balíkom s chybnou adresou živého papagája. Majiteľa sa operencovi podarilo nájsť až po troch týždňoch. Bez správnej adresy putovali po Slovensku aj zásielky obsahujúce zbierku chrobákov, kravské zvonce či balenia viagry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu