Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Útoky zlodejov na zemiačniská sa začali

Vojtašákovcom z poľa vybrali viac ako pol tony zemiakov.
Vojtašákovcom z poľa vybrali viac ako pol tony zemiakov.

RAKÚSY - Už sa to začína! Pod Tatrami už polícia registruje prvé krádeže na zemiakových poliach. V pondelok v noci sa takmer 600 kg zemiakov pokúsilo z poľa neďaleko Rakús (okr. Kežmarok) ukradnúť 10 mužov.

Našťastie ostalo iba pri pokuse. Majiteľ zlodejov vyplašil. Polícia ich však za pomoci občanov vypátrala. Hrozí im až 2-ročné väzenie! Manželia Pavol (68) a Helena (61) Vojtaššákovci z Rakús sadia zemiaky každý rok. Tesne pred zberom však musia pole strážiť. "Privezieme búdu a každú noc strážime. Ináč by sme o všetko prišli," povedal P. Vojtaššák. Tomu sa v pondelok tesne po polnoci podarilo vyplašiť zlodejov. "Bolo ich asi 10. Videl som len ich hlavy. Keď zbadali baterku, utiekli," dodal dôchodca. Napriek skorému zásahu majiteľa zlodeji zo zeme vybrali 587 kg zemiakov, ale už ich, našťastie, nestihli odniesť.

"Polícia zistila, že išlo o dvoch mladistvých páchateľov (17) z Rakús, s ktorými boli ďalší ôsmi dospelí. Škodu sme vyčíslili na 5 870 korún," uviedol Daniel Džobaník z polície v Prešove. Podľa našich informácií páchateľmi boli obyvatelia osady v Rakúsoch. Starosta obce Alojz Vdovjak (61) chce proti zlodejom zemiakov tvrdo zakročiť: "Tých, ktorí kradli, som vyradil z malých obecných služieb. Stratia nárok na aktivačný príspevok 1 500 korún. Ak sa bude kradnúť ďalej, zruším malé obecné služby úplne," zastrájal sa starosta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu