Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Firma, v ktorej pôsobila Mečiarová je v exekúcii!

Magda Mečiarová
Magda Mečiarová

BRATISLAVA - Akciová spoločnosť Republika, ktorá donedávna vydávala promečiarovský denník Nový deň a v dozornej rade sedela i dcéra Mečiara Magda, má vážne problémy.

Krátko po uvalení exekúcie v júli 2004 sa členmi predstavenstva stali osoby, ktoré hľadá polícia. "Člen predstavenstva Hrabovszki je osobou podozrivou z trestnej činnosti a je po ňom vyhlásené pátranie, na predsedu predstavenstva Martina Eštoka vydal súd príkaz na zatknutie a tiež po ňom polícia pátra," povedal hovorca Prezídia PZ Korch. Exekúcia sa týka pracovnoprávneho sporu zamestnanca Republiky, a. s., Milana Španíra, v ktorom ide o 2 mil. korún.

"Na adrese v Pustých Uľanoch, ktorá je podľa Obchodného registra sídlom spoločnosti a miestom trvalého pobytu Hrabovszkého, dotyčný 15 rokov nebýva a firma tu v skutočnosti nikdy nesídlila," vysvetľuje Ján Jonata, súdny exekútor. "Otázka je, čo sa stalo s jedným miliónom základného imania, ktorý si tí ľudia rozdelili, keď už vedeli, že treba platiť, moji právni zástupcovia podajú vo veci ďalšie trestné oznámenia," dodáva Španír.

Stanovisko Magdy Mečiarovej-Gálikovej sa nám nepodarilo získať, odkázala nám, že pre médiá sa zo zásady nevyjadruje. Vynára sa otázka, koho vlastne na súde zastupovala advokátka Hudeková, keď členov orgánov spoločnosti Republika nevie nájsť ani polícia. "Ale hlavne z akých zdrojov a ako zúčtovala spoločnosť státisíce korún, ktoré už investovala do súdnej kauzy," pýta sa Španír. Hudeková je mimochodom manželkou exministra vnútra Ľudovíta Hudeka, ktorého meno bolo v minulosti spomínané v súvislosti s rôznymi doteraz nevyriešnými kauzami, ako je únos Michala Kováča ml. a vražda Róberta Remiáša.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu