Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajti zo SR a ČR rozložili medzinárodný drogový gang

BRATISLAVA - Slovenskí a českí policajti rozložili medzinárodnú drogovú skupinu, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Silvia Balázsiková.

Počas medzinárodnej protidrogovej operácie Národnej protidrogovej centrály ČR, Colného kriminálneho úradu SR a Odboru boja proti organizovanej kriminalite - Západ Prezídia Policajného zboru SR urobila polícia od 2. do 4. augusta na území Slovenska a ČR domové prehliadky u Rašitiho R. a Hasana A.. Obaja, podľa Balázsikovej občania bývalej Juhoslávie, sú členmi medzinárodnej zločineckej skupiny zaoberajúcej sa nelegálnym obchodovaním s omamnými a psychotropnými látkami zásobujúcimi slovenský a český drogový trh. Zadržaní muži sú stíhaní vo väzbe.

Pri domovej prehliadke na západnom Slovensku našli policajti dve nelegálne držané zbrane kalibru 9 mm a 6,35 mm bez výrobného čísla so zásobníkmi a nábojmi, ako i práškové prímesi, ktoré sa používajú na riedenie omamných látok. V Českej republike polícia zaistila ďalšie dôkazy usvedčujúce páchateľov z organizovania nelegálnej prepravy heroínu zo 14. marca tohto roku. V marci totiž česká polícia zadržala bratislavského taxikára Romana T. s takmer pol kilom heroínu vysokej kvality, z ktorého by sa dalo pripraviť 8 000 dávok v hodnote 6,4 milióna českých korún, čo je približne 8,3 milióna slovenských korún. Polícia tento prípad nemedializovala, aby mohla zasiahnuť priamo proti organizátorom obchodu s drogami.

Jeden z organizátorov predaja drog Hasan A. bol už v minulosti usvedčený z pašovania 11 kilogramov heroínu z Bratislavy pre odberateľov v Nemecku. Prepravu vtedy zabezpečovali slovenskí kuriéri, ktorí prevážali heroín v malých zásielkach, s hmotnosťou približne 500 gramov. Po prepustení z výkonu trestu si Hasan A. našiel nové pôsobisko v Českej republike, kde pokračoval v obchode s drogami. Obchodníci s narkotikami však podľa vyhlásenia S. Balázsikovej nepočítali s úzkou spoluprácou policajných špecialistov zo Slovenska a Českej republiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu