Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dcéra bývalej šéfky väzníc Kreslovej odišla do civilu

Mária Kreslová
Mária Kreslová

BRATISLAVA - Dcéra bývalej kontroverznej šéfky Zboru väzenskej a justičnej stráže Márie Kreslovej odišla v polovici septembra na vlastnú žiadosť zo zboru do civilu. S odvolaním na zástupcu zboru to dnes napísal denník Sme. Kreslová, ktorá požiadala o odchod do výsluhového dôchodku v uplynulých mesiacoch, čelila podozreniam z klientelizmu.

V zbore totiž údajne zamestnávala príbuzných bez praxe. Kreslovej dcéra pracovala v zbore od 15. januára 2010 ako zástupkyňa riaditeľa personálneho odboru. Ten patril pod Kreslovú, takže v čase riaditeľovej neprítomnosti bola priamou podriadenou svojej matky. Sme upozornilo, že to nebolo v súlade so zákonom.

 Dcéra bývalej šéfky väzníc vraj odišla do civilu bez nároku na odstupné, lebo v inštitúcii pracovala menej než päť rokov. Kreslová bola nominantkou ĽS-HZDS, ktorá sa však po tohtoročných voľbách nedostala do parlamentu. Koalícia stredopravých strán si do svojich priorít zaradila i zmeny v justícii. Na rozdiel od svojej dcéry Kreslová podľa Sme odišla zo zboru s vysokým odstupným a s dôchodkom približne tisíc eur mesačne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu