Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šéfka väzenskej stráže zamestnáva rodinu?

Mária Kreslová
Mária Kreslová

BRATISLAVA - Zbor väzenskej a justičnej stráže prijal pod vedením riaditeľky Márie Kreslovej do zamestnania troch jej rodinných príslušníkov. Napísal to dnes denník Sme.

Vo vedení väzníc podľa denníka našla prácu riaditeľkina dcéra i dve netere, v jednom prípade vraj môže ísť o porušenie zákona. Nominantka ĽS-HZDS Kreslová už čelila kritike aj v minulosti, obviňovali ju zo spolupráce s komunistickou vojenskou kontrarozviedkou.

Sme tvrdilo, že Kreslovej príbuzní nemali pred prijatím do zboru prax vo väzenstve. Príslušníci väzenskej stráže musia pri prijímacom konaní navyše absolvovať skúšky fyzickej zdatnosti, riaditeľkina dcéra Mária Cigáneková však bola pred prijatím niekoľko mesiacov práceneschopná, pokračoval denník.

Cigáneková podľa Sme pôsobí ako zástupkyňa riaditeľa personálneho odboru. V prípade, že riaditeľ odboru nie je prítomný, stáva sa priamou podriadenou Kreslovej. Zákon o štátnej službe príslušníkov väzenskej stráže však uvádza, že blízke osoby nemôžu byť v podriadenom vzťahu, uviedlo Sme.

Neter Kreslovej Bohuslava Brunaiová pracovala na organizačno-právnom odbore, neskôr odišla na materskú dovolenku. Ďalšia neter Jana Pasulkášová získala miesto vedúceho odborného referenta v útvare sociálneho zabezpečenia, napísalo Sme.

Kreslová, Cigáneková ani Pasulkášová sa nechceli vyjadriť. Brunaiová tvrdila, že príbuzenský vzťah ku Kreslovej nemal na jej vymenovanie do funkcie vplyv a všetky potrebné skúšky absolvovala. Ministerstvo spravodlivosti plánuje podozrenia preveriť.

Riaditeľka väzníc v minulosti čelila obvineniam zo spolupráce s komunistickou vojenskou kontrarozviedkou, ale aj z nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami. Trestné oznámenia, ktoré na Kreslovú podali jej podriadení, však podľa Sme úrady odmietli. Kreslová tieto obvinenia označila za vymyslené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu