Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šéfka väzníc Kreslová požiadala o odchod do penzie, píše Sme

Mária Kreslová
Mária Kreslová

BRATISLAVA - Kontroverzná šéfka Zboru väzenskej a justičnej stráže Mária Kreslová a jej zástupca požiadali o odchod do výsluhového dôchodku. S odvolaním sa na vyjadrenie ministerstva spravodlivosti to dnes napísal denník Sme, podľa ktorého by Kreslová mohla dostať odstupné až okolo 30.000 eur a poberať penziu asi 2000 eur.

Sme pripomenulo, že nominantka ĽS-HZDS dosadzovala do funkcií v zbore príbuzných bez praxe.

Vládna ĽS-HZDS sa v nedávnych voľbách nedostala do parlamentu. Nastupujúca koalícia stredopravých strán si do svojich priorít zaradila zmeny v justícii.

Kreslová dôvody odchodu nevysvetlila. Ministerstvo spravodlivosti sa obmedzilo na konštatovanie, že jej žiadosť posúdi podľa zákona. Denník napísal, že Kreslová podala žiadosť o odchod do výsluhového dôchodku ku koncu júla, keď bude mať odslúžených rovných 21 rokov. O výsluhový dôchodok a odstupné by vraj mohla prísť len vtedy, ak by bola postavená mimo služby. Pravdepodobná budúca ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) uviedla, že odstupujúca vláda by už nemala prijímať žiadne zásadné rozhodnutia vrátane personálnych.

Odchod do penzie oznámil aj policajný prezident Ján Packa, ktorý sa do čela polície postavil po voľbách pred štyrmi rokmi. Očakáva sa, že nová vláda vymení viacerých nominantov odstupujúceho kabinetu premiéra Roberta Fica (Smer-SD).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu