Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Sulík bol online: Časom sa Fico zosmiešni sám

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Kvôli súkromnému programu sa nezúčastnil na poslednej koaličnej rade. Sám však vyhlasuje, že v parlamente nestrpí žiadny holubník. Robert Fico sa ho neúspešne pokúsil odvolať z postu šéfa parlamentu, po jeho obvineniach sa dal dokonca testovať na kokaín. Kontroverznú sochu Svätopluka nechá na hrade. Richard Sulík (42) odpovedal na vaše otázky.

Rozhovor

10:01:12 - otázka od: TommyKing13 Prajem Krásny deň. Pán predseda parlamentu, neviem či ste už zabudol na predvolebné sľuby, ale niečo bolo sľúbené a niečo iné sa po voľbách deje. Mám na mysli dekriminalizáciu marihuany, kôli ktorej Vás a Vašu stranu volila väčšina mojich priateľov a dokonca aj ja sám. Nechápem, ako sa Liberáli mohli spojiť s najväčšou spodinou sveta a to KDH. Začnite si ako druhá najsilnejšia parlamentná strana vydobíjať nejaké ,, pre niekoho možno nekresťanské,, pre iných novodobé názory a nenechávajte sa neustále tlačiť do kúta... O to Vás prosia ,, Vaši,,, nechcem písať ,,, bývalí,,,, Voliči... Dobrý deň, vítam vás pri online rozhovore. Kedže sa nazhromaždilo niekoľko desiatok otázok, nestihnem zodpovedať na všetky. Pokúsim sa však stihnúť čo najviac. Na vulgárne príspevky neodpovedám. Táto téma určite ešte nie je uzavretá a dekriminalizácia zostáva v našom programe. Mrzí ma, že sa ju nepodarilo už teraz presadiť do programového vyhlásenia vlády, no verte mi, že to inak nešlo.

10:04:24 - otázka od: karol Preco ste sa namiesto cesty znizovania vydavkov statu a rusenia uradov vybrali cestou zvysovania dani ? Podarilo sa nám pôvodné zvýšenie DPH na 21 percent a navždy zmeniť na 20 percent a to len po dobu, kedy bude deficit vyšší ako 3 percentá. Jednoducho politika je niekedy aj o kompromisoch.

10:05:01 - otázka od: L. Richard,keď si pozriem na stránke sociálnej poisťovne dlžníkov, figurujú tam miliónové sumy u jednotlivcov. Sociálna poisťovňa v deficite. Ja nemám zaplatené 5€, dôjde mi upomienka s vyhrážkou na exekútora. Poznám veľa podnikateľov z okolia, ktorí majú viacmiliónové dlhy v soc. poistovni, luxusné domy, autá, dovolenky a podnikajú si veselo ďalej. To kto im má šľapnúť na krk? Je vôbec vôľa vymáhať dlhy? Toto je všeobecný problém a som presvedčený, že s nástupom nového riaditeľa sa začne účinne riešiť.

10:06:10 - otázka od: karolko Pan Sulin, nemate pocit, ze do politiky nepatrite? Uz len samotne vystupovanie je u Vas prilis sedliacke, nemate na ludi (hlavne vychovanim), s ktorymi sa v poslednej dobe stretavate. Nemate v plane spravit si nejaky kurz slusneho spravania sa? Nevadi Vam, ze Radicova si z Vas robi len sasa na pobavenie a na nic ine nemate? Vôbec tento pocit nemám, na druhej strane vnímam, že viacerí ľudia majú problém, keď im poviem niečo na rovinu. Nejaké stuchnuté, nezmyselné zvyklosti nebudem dodržiavať len preto, že sa dodržiavali doteraz.

10:07:17 - otázka od: Peter Dobry den, pan Sulik. Vy a Vasa strana ste banda nevychovanych ludi. Je velmi smutne, ze sa do politiky dostanu tak hlupi ludia ako je Vasa strana. Vdaka Vam ide Slovensko ku dnu. Odkedy ste v politike, ide to dolu vodou. Nemate vycitky? Je sice pravda, ze nemate chrbtovu kost, ale verim, ze nejake tie vycitky snad mate, ci? Vy zrejme náš volič nebudete.

10:08:30 - otázka od: Mirecek-ba Je mi luto z principu,jak ste podrazil voličov,aj ked Vas volili len fetaci a homoši.Človče vy by ste mali bozkavať zem,po ktorej chodite zato,že Vás Robo ako tak toleruje,nemate šancu sa mu rovnat! Uži te si par dni slávy,čo vam zostava,je len otazkou času,kedy sam odstupite,lebo vam už nič ine neostane. Vnímam to ako veľké životné šťastie, že sa Robovi nikdy nebudem rovnať.

10:09:22 - otázka od: inconnu P. Sulik, videl som video z parlamentu ked sa chcel Matovic bit s Kalinakom a najviac ma na tom celom zaujala jedna vec. Ako malo ste dokazali ovladat buciaci dav. Len ste tam habkali, nemali ste ziadnu autoritu. Nechce to absolvovat nejaky medialny trening, asertivity napriklad? Inak ste mi sympaticky, neberte to v zlom. Dovolím si upozorniť, že v tom čase viedol schôdzu Pavol Hrušovský a keď sa niekomu vymkla situácia spod kontroly, tak jemu.

10:10:01 - otázka od: mihai.vit Mne sa nahodou paci co ako strana robite! Dokonca aj Supermarket Galko robi poriadky v zaprasenych zakutiach ministerstva obrany, a to by nanho nikto nevsadil ani "zlamanou gresli". Proste taka efektivna sedlacina :) A vy, no, aspon nie ste dinosaurus, ale prvy z najvyssich predstavitelov co sme mali, ktory zije v tretom tisicroci :) Ďakujem pekne, pozdravím Supermarketa Galka :)

10:10:32 - otázka od: ficoop Zaujimalo by ma ake argumenty zavazili, ze sa prioritna ambicia stat sa ministrom financii zmenila na prazdny predvolebny slub? Inak drzim palce v nekompromisnom trestani absenterov. Boli to pomerne komplexné úvahy na základe volebných výsledkov. Som presvedčený, že som spravil dobre.

10:11:06 - otázka od: Petko preco ste oklamali ludi ze bude ,dekriminalizacia marihuany!!! len za to vas volilo cca 10% mladych ludi , odomna uz hlas nemate sklamali ste ma! Žiaľ, nepodarilo sa túto tému presadiť už teraz, ale garantujem vám, že ostáva v našom programe a budeme sa jej venovať.

10:11:24 - otázka od: Peter Zruší táto vláda tzv. "milionársku daň"? Bola prijatá v minulom volebnom období. Ďakujem za odpoveď. Milionárska daň bude zrušená v rámci odvodového bonusu.

10:12:32 - otázka od: ficoop Dobry den, preco sa vlada ziadna doterajsia, ani tato razne nepostavi tvraou k problemu neprisposobivych obyvatelov (nie len romov), ked sa chce setrit malo by sa vziat na zretel kolko stoji jediny takyto obcan rocnych nakladov, za zdravotnu, socialnu, bezpecnostnu a inu bezplatnu sluzbu. Mam aj navrh na riesenie, je jednoduchy no ucinny s istym vysledkom, odobrat kazdej takejto rodine deti ved aj tak zanedbavaju ich vychovu a vyzivu, sice to budu drahe vstupne naklady ale stat z nich aspon vychova ludi schopnych zarobit si na seba aj dakou pracou a ak by sa to podarilo len u polovice tak sme stastny stat, lebo polovica potencialnych darmozracov budu danovy poplatnici a dali by sa na to vyuzit aj charitativne a cirkevne organizacie ktore sa venuju vychove mladeze prakticky za prevadzkove naklady. Rómska otázka je jeden z najväčších problémov našej spoločnosti. Neexistuje jedno veľké riešenie, ale množstvo drobných. Budem pokladať za úspech, keď sa v tomto volebnom období podarí akékoľvek zlepšenie situácie.

10:14:59 - otázka od: Marta Božiková Vláda chce šetriť, nemohla by začať tým, že jednotlivé politické strany nebudú dotované zo štátneho rozpočtu? Myslím, že by sa tak ušetrili nemalé finančné prostriedky a bolo by to spravodlivé voči voličom. Nech si konečne politické strany žijú s príspevkov svojich voličov! Zásadne s vami nesúhlasím. Pozrite si taký Smer, Fico nepotreboval štátne dotácie, ale zobral čiernych 300 miliónov od svojich sponzorov s výsledkom, že nakoniec nás to stálo mnohonásobne viac.

10:15:27 - otázka od: vrtielka Veľmi často sa anonimitou v on -line debatách ľudia dopúšťajú trestných činov urážania ,rasy,náboženstva,národnosti,nedá sa zabrániť prístupu anonynov do debát,myslím na úrovni EU!Kedy začnete ignorovať stupidé nápady Vášho podpredsedu a nereagovať na hulvátstvo aj jeho stranníckyh ovečiek!Je to ťažké,ale účinné! My máme viacero skvelých nápadov, môžete mi napísať, ktorého podpredsedu máte na mysli?

10:16:35 - otázka od: Pán predseda držím Vám palce a na rozdiel od súdruha Pašku si myslým, že do parlamentu zavial čerstvý vietor a že tučné a hnilé kapre v rybníku sú z toho vykolajené - takže sa vôbec nedivím retorike pohlavárov zo SMERu. Otázka je - prečo ste k Ficovi a Paškovi taký ústretový, že prijímate ich temy, ked tem na ich medialnu kompromitáciu máte viac ako dosť? Ďakujem vám pekne. Nebojte, príde aj k rôznym témam, nepríjemných pre Smer.

10:17:26 - otázka od: Evy2 Klamar !!!!!! hlas vam uz nedam. V každom prípade Vám ďakujem za hlas a posnažím sa, aby ste behom najbližších štyroch rokov mali dôvod zmeniť Váš terajší názor.

10:21:37 - otázka od: miroslav začaly ste to spravne,držím palce bolo na čase stakou bandov povalačov urobyť poriadok.otaska aký poriadok urobíte s opakovaným porušenim nechodenia poslancami do práce:ja by som ich vylúčil s parlamentu,a nech sa zodpovedajú svojim voličom čo im daly svoj hlas prečo tam nechdia,iba pre ten poslanecký plat:darujte ho kde je treba napr.do nemocníc. Ďakujem vam. Poslancom viem za absenciu strhnut z platu, vylúčit ich neviem.

10:21:50 - otázka od: VERUTAK vazeny pan Sulik , mate moje sympatie ste dobry politik ako aj ekonom drzim vam silno palce ! verim slovensko bude vyzerat lepsie za 4 roky aj vdaka vasim kolegom napr ako pan Mihal vsetko dobre ! zdravi aj DJEFO ... Humenne Ďakujem Vám.

10:22:18 - otázka od: antom Co tak zacat rusenim bezvyznamnych velvyslanectiev, zastupitelstiev a diplomatov v krajinach ktore slovaci nenavstevuju a ani samotni uradnici nemaju ziadne badatelne vysledky ? Súhlasím s Vami a viem, že ministerstvo zahraničných vecí k redukcii zastupiteľstiev pristúpi.

10:22:37 - otázka od: Alica p. Sulík ako dlho vydrží podľa Vás táto zlepená vláda?Chcem Vašu úprimnú odpoveď. Myslím, že táto vládna koalícia je dostatočne stabilná.

10:23:46 - otázka od: Tomáš Dobrý deň. Pán Sulík, pánovi Počiatkovi ste vyčítali a odobrali výplatu, pretože bol na dovolenke počas schôdze parlamentu. Prečo ste boli vy dovolenke počas rokovania Koaličnej rady ? Ďakujem za odpoveď. Pán Počiatek je platený za to, aby sa zúčastňoval parlamentných schôdzí. Ja za účasť na koaličnej rade platený nie som a dospel som k záveru, že tentokrát ma Daniel Krajcer plnohodnotne zastúpil.

10:24:26 - otázka od: stevinka budete niečo s výpočtami dôchodku starodôchodcov upravovať od 1.1.2011.Alebo im zvýšite valorizáciu viac ako novodôchodcom to bolo pred volbami slúbené ,Vašou a Most Hid stranou Ďakujem Neviem Vám v tomto momente detailne odpovedať, ale viem, že Jozef Mihál na tomto pracuje.

10:25:32 - otázka od: Elena Iba poznamka: pôvodne som chcela ísť na referendum však prečo nie, zatiaľ som bola na kaďých volbách aj referendách ale totálne ste ma znechutili, neviem ako sa vam to podarilo ale za tak krátky čas ma nedokázal znechutiť ziaden politik. A mimochodom začnite si vśetci v koalícii kontrolovať slovnik pretože pri každom prejave použijete najmenej 3x slovo zodpovedne. Slovo samo o sebe je fajn a patrí nielen do dnesnych casov ale vsetkého privela skodi a cloveka to prestáva baviť ked vie co presne vsetci poviete: zodpovdne, slusne a lebo Fico. nuda nuda nuda!!!! Mrzí ma, že som Vás znechutil a posnažím sa tento Váš názor zmeniť.

10:26:44 - otázka od: maria pan sulik mali by ste sa vzdat nemate na tu funkciu to patry do 4 cenovej skupiny po 18.9 sa uvidy 7 milionov eura zbytočne vdaka vam ale keby vam to zučtovali sas čo by ste povedali SaS pritiahla k referendu jeden milión voličov. Keby 3x väčší Smer nebol svojim voličom odporučil, aby sa referenda nezúčastnili, ale naopak, vyzval ich k účasti, mohlo byť referendum úspešné. Za sedem vyhodených miliónov sa môžte poďakovať Ficovi.

10:27:00 - otázka od: polakovicova poviete verejnosti pravdu o strelbe v devinskej vsi,ze cech bol postreleny od policajta,aj ta pani na balkone bola postrelena od policajta. Myslím, že toto je otázka na pána Lipšica.

10:27:35 - otázka od: fero ako potrestate p.matovica za vyjadrovanie sa v parlamente.robi vasej strane zlu reklamu,alebo je vazne taky primitivny. Igor Matovič sa za svoje vyjadrovanie voči pánovi Kaliňákovi verejne ospravedlnil. Tým je to premňa vybavené.

10:28:39 - otázka od: Sprostí a Sprostejší takto hovoria bežní "ozajstní obyčajný ludia" o vás a vašej strane.Ani sa mi nedá osloviť vás "pán predseda parlamentu", pretože Vy na to nemáte:-( Viete Richard s inteligenciou sa musí človek narodiť, no a s vami sa bohužiaľ príroda poriadne zahrala.Nielenže Vás ochudobnila na rozume, proste môžete robiť čo chcete,môžete sa vychvalovať aký ste bohatý, ostanete vždy len a len chudáčisko mariškový "držbalónik":-) No a čo sa týka vašej vizáže,radšej sa neukazujte na obrazovke, ale za to nemôžete, to len príroda sa s vami tak kruto pohrala.Je pravda, že Matovič je váš nevlastný brat?Odpovedzte mi, pretože mentálnu výbavu máte rovnakú. Podľa Vášho komentára mám dojem, že to, čo príroda mne ubrala, pridala Vám.

10:29:17 - otázka od: THE ROCK Čo očakávate v referende? K referendu sme pritiahli jeden milión voličov. Na to, že sme na referendum boli sami, to považujem za úspech.

10:29:36 - otázka od: OGGY Kedy bude tráva legálna? Neviem. Najprv sa budeme snažiť o jej dekriminalizáciu.

10:30:00 - otázka od: Pipo Čo hovoríte na streľbu v Devínskej? Je to mimoriadne smutná a tragická udalosť.

10:30:07 - otázka od: Peter Nazdar Anča už nerobí problémy? Mne ani nerobila.

10:30:32 - otázka od: Paloma Dobrý deň potrestali ste Igora Matoviča za roztržku s Robertom Kaliňákom? Matovič sa Kaliňákovi verejne ospravedlnil, tým je to pre mňa vybavené.

10:30:45 - otázka od: Zuzana Počula som že mama Dominiky Cibulkovej nedostala plat za absenciu Strhnem jej 100 percent z platu.

10:32:14 - otázka od: OGGY Plány Richarda Sulíka do budúcnosti? Do 2014 byť predsedom parlamentu a potom uvidíme.

10:33:02 - otázka od: Vlado Adamča Ako chcete riesit v ramci koalicie podporu niektorych svojich ludi (odbornikov) na posty v statnej sprave, ktore su politickeho charakteru - co vlada, to zmena? Myslím, že by mala prevažovať odborná stránka.

10:33:55 - otázka od: Jana Ako sa šéfuje parlamentu? Celkom dobre, len niektorí si ešte stále myslia, že budem dodržiavať všetky nezmyselné zvyklosti.

10:34:15 - otázka od: Jakub Akú počúvaš hudbu? Stareckú.

10:34:21 - otázka od: Tomáš Aký máš rád šport? Squash.

10:34:31 - otázka od: Tajný ctiteľ Vidím že sa z opozíciou silne kamarátite:):D Tak to si veru vôbec nemyslím.

10:34:49 - otázka od: Grande Pedro Aj vás tak pobavil Vinco Lukáč slovami o mafii? Myslím si, že Vinco si nabudúce dobre rozmyslí, čo povie.

10:35:28 - otázka od: Roman Štadler Kedy sa budú môcť gayi sobášiť? Na toto neviem teraz odpovedať. Registrované partnerstvá máme v programe a budeme sa ich snažiť presadiť, ale verte mi, nie je to jednoduché.

10:35:36 - otázka od: Karci22211 Rád hráte poker? Neviem hrať poker.

10:35:50 - otázka od: Dušan Veríte v boha? Som ateista.

10:36:05 - otázka od: Michal Budú poslanci bez imunity? Dúfam, že áno.

10:36:45 - otázka od: Majka Dobrý deň, volila som Vás, ale začínam pochybovať. Nie ste dobrý rečník, čo je dosť podstatné u politikov. Odborne ste na výške,no mali by ste popracovať na vonkajšom prejave, pomohli by nejaké kurzy rétoriky. Ako vysoký ústavný činiteľ sa nemôžete obliekať a správať ako predtým - hoci aj to ma oslovovalo. S nástupom funkcie sa treba prispôsobiť protokolu. Súhlasím s Vami. Myslím, že len v mojom oblečení som toho zmenil už dosť.

10:37:38 - otázka od: Igor Pán Sulík, odpovedajte pravdivo! Na čom frčíte? Neverím, že tie kraviny, ktoré denne potíte, by ste vypustili z pa...., za triezva!Preboha a ešte mi prezradte ako ste dokázali dať dokopy toľko priblblých, hlúpych, nevzdelaných, śkaredých, vulgárnych, trpaslíčich, zlodejských týpkov?Síce je pravda, že Matovič je jednička(všetky prívlastky na neho platia), ale nesmúťte hneď po ňom idete vy.Prajem vám, aby ste sa rýchlo prebrali(preliečili) a zutekali aj s celou kokaínovou partiou do zabudnutia. Inak všetko v poriadku?

10:39:30 - otázka od: Janko Pan predseda chystate sa robit v NR SR nejake personalne zmeny? Preco vam vadia komunisti??? Posledna otazka uznali by ste Kosovo?? pekny den prajem Určite som v národnej rade nerobil nejaké čistky. Zo 450 zamestnancov sú len traja takí, ktorých som si doniesol so sebou. Som proti uznaniu Kosova.

10:40:55 - otázka od: Evitta Pán Sulík páči sa mi ako razantne ste pojali dochádzku poslancov,no zas na druhej strane mám obavy z ekonomických krokov,viete nie každý je mladý,zdravý a dravý,myslíte,že,títo ľudia zvládnu ekonomické zmeny?Bojím sa,že na psychiatrii skončí ešte viac ľudí a o samovraždách ani nehovorím.Prajem pekný deň a veľa empatie aj s menej šťastnými. Ďakujem Vám. Viem, že nie každý je mladý a zdravý a sociálna politika J. Mihála toto určite zohľadní.

10:41:42 - otázka od: J.F.K. Dobry den, pred volbami ste sluboval ze sa nikdy nespojite s sdku s dzurindom na cele a teraz si tento parazit sedi veselo vo vlade ako mi to vysvetlite ? som byvali volic sas a hambim sa zato !!! ako som mohol volit nieco tak odporne ako ste Vy !!! uzivajte si tieto 4 roky dalsie uz nebudu ... dopadnete ako ano. Nikdy som nesľúbil, že s Dzurindom nebudeme po voľbách. Iba sme odmietli predvolebnú koalíciu na čele s ním.

10:41:58 - otázka od: Red Eagle Ja mam len jednu otazku na teba Riso !!! Mal si uz sex s muzom ??? Ja som pocul ze ano :)) Nemal.

10:42:35 - otázka od: jan Preco na zrusenie zakona o koncesionarskych poplatkoch ktory nie je v sulade s Ustavou SR potrebuje referendum.Keby takyto zakon platil napr.aj pri dialniciach tak vozit by sa mohli vsetci co maju auta ale platili by iba ti co maju garaz. Zákon o koncesionárskych poplatkoch bude zrušený parlamentnou cestou.

10:43:02 - otázka od: rony preco je kazdy vas argument, lebo fico...? take argumenty dokaze mat kazdy v krcme. ked ste uz v tom parlamente, cakal som trosku sofistikovanejsie odpovede, ci to by som chcel od vas vela? Lebo Fico napáchal nepredstaviteľne veľa zla na našej krajine.

10:43:16 - otázka od: Ján Ral Sas je drzá AROGANTNA banda zbohatlíkov preto referendum odmietam. Vy zrejme našim voličom nebudete.

10:43:53 - otázka od: Alex Dobry, dufam, ze referendum bude uspesne, i ked....Chcem sa spytat, ci neplanujete zrusit tzv. Meciarove amnestie? Ak by sa dalo,zrusenie je mozne. A taktiez by ma zujimalo, ci sa neda nieco robit s panom Harabinom a poslat ho spat tam, odkial vysiel? A to doslovne...Sme predsa v demokratickom state, ci..? Nech sa dari Vam aj rodinke. Sme za zrušenie Mečiarových amnestíí. Čo sa týka referenda, prišlo jeden milión voličov, čo považujem za úspech.

10:44:05 - otázka od: Katarina Kubanova Kedy budu predcasne volby?dakujem. Myslím, že nebudú.

10:44:23 - otázka od: Motek Dobry den pan Sulik! Nedal by sa dako prehodnotit soc. system tak, aby boli podpor.mlade rodiny-zvysenie populacie a nie zvysovanie rokov na odchod do penzie? Viem mozno je to tazke,ale vzdy sa daco najde ked je vola! A tie sankcie su zaujimave, aspon si poslanci uvedomia ,ze parlament je ich zamestnanie! Robotnik je tiez sankciovany ked nepride do prace. Vela zdaru,sil,a dobrych myslienok Vam s uctou praje Motek!! Plne s Vami súhlasím.

10:44:49 - otázka od: Viera Držím Vám palce, len nech Vám to vydrží, lebo celá opozícia je z toho nervozna,prečo Vás nenechajú robiť si svoju robotu. Volila som Vašu stranu a bola by som rada, keby ste vydržali tie 4 roky, a dokázali,že politika sa dárobiť aj inak ako doteraz. Ďakujeme za Váš hlas.

10:45:55 - otázka od: Brano Benko Dobré ráno, mám otázočku. Asi sa Vám nepodarí oklieštiť imunitu nakoľko Ficovi sa do toho nechce a hlavne stále nachádza dôvod prečo nie (pán Matovič by sa mal zamyslieť, či ho len niekto nezneužíva na vyvolávanie roztŕžok). Nepodcenili ste preto referendum aj s vašimi koaličnými partnermi? Možno ak by sa pripojili a urobili by ste spoločnú masívnu kampaň, niet kam cúvnuť. Nemáte v úmysle ešte to zvážiť a hlavne presvedčiť ludí aby hlasovali? Ale všetci, nie len SAS. Ďakujem Mrzí ma, že všetky ostatné parlamentné strany referendum bojkotovali. Práve preto považujem 1 milión hlasov za úspech.

10:46:57 - otázka od: Erik Dobry den pan Sulik .... chcel by osm sa opytat , preco ste upustili od dekriminalizacii marihuany ??niesom uzivatelom tenjto latky ...ale podla mna by to prinieslo do statnej pokladnice nie male financne prostriedky .. Samotná dekriminalizácia peniaze neprinesie. Marihuana by musela byť legalizovaná, aby bolo možné ju zdaniť.

10:47:21 - otázka od: oli Dobrý deň prajem!Vkladala som do Vás a do novej koalície veľké nádeje...sledujem,že sa snažíte robiť zmeny,ale....Pracujem vo verejnej správe-patríme pod minist. kultúry.Mám plat brutto 500€/viem, že viac ľudí ani to nemá :(/ a teraz sme sa dopočuli, že v januári bude znižovanie platov.Myslíte si,že je to dosť na to,aby sa nám z toho niečo zobralo?Som nenáročná,na dovolenky nechodíme ale ušetriť z toho dokážem len toľko,že syna pošlem v lete do tábora.Prečo sa nedá šetriť na Vašich platoch?Alebo určite nejaký strop,od akého platu budete odrátavať a znižovať... Držím Vám palce,aby ste to tam vydržali s Ficom, a na referendum IDEM.Všetko dobré Vám želám! Ola Garantujem Vám, že budeme šetriť aj na našich platoch.

10:47:54 - otázka od: Peter D Veľmi vítam možnosť položiť Vám otázku, alebo skôr podnet, lebo práve minulý týždeň sme sa s kolegyňami rozprávali o financovaní cirkví. Nikto nesúhlasí s tým,aby boli financovaní z našich daní, aby sami dane neplatili, okrem toho majú nekontrolovateľné zisky a - ľudovo povedané - farári si žijú ako prasatá v žite, a ešte som započul v rozhlase, ako sa nejaký farár sťažuje, že dostávajú od štátu málo peňazí! Myslíme si, že by bolo vhodné o odluke cirkvi od štátu vhodné jednať aj v parlamente, ktorý sme si zvolili. Na tému odluky cirkvi od štátu začneme čoskoro intenzívne diskutovať.

10:48:08 - otázka od: Miťo Dobrý deň p. Sulík. Médiami nedávno prebehla informácia o vašej závislosti na kokaíne... Ako dokážete s návykom na takúto látku fungovať vo verejnom živote, dokonca v politike?? Nikdy v živote som kokaín neužil.

10:48:32 - otázka od: Jano Dobry den pan Sulik. Nie som Vas obdivovatel ale nie som ani priaznivec p. Fica. Nepaci sa mi ale obojstranne obvinovanie a urazanie. Nemyslite si ze by bolo lepsie zaviest do parlamentu trochu viac etiky a slusneho spravania? Myslim ze ludia su z toho dost znechuteny. slovensko ma ovela vacsie problemy, a cas v parlamnete by ste mali vyuzit efektivnejsie. Súhlasím s Vami. Nebol som to ja, ktorý nazval predsedu parlamentu hochštaplerom.

10:48:51 - otázka od: DR Zdravim !!! načo je SaS vo vlade ?? ked vam nepreslo zatial nic co ste slubovali :)) ved si z vas robia cvicene opice ti šašovia z KDH..... Verte mi, nerobia, aj keď sa to tak môže niekedy zdať.

10:49:17 - otázka od: Kazimír Dobrý deň pán Sulík, nie som váš volič ale ani mi nijak zásadne nevadíte. Mám z Vás skôr zmiešané pocity. Keď som Vás videl v nedeľu u Puškárovej, tak ste mi pripadali ako človek na správnom mieste, naopak v shotoch TV keď ste sa neboli schopný vyjadriť k belousovovej facke pre Matoviča alebo vyjadreniach o Johnym Cashovi, tak som si povedal, že ste trápny. Skúste sa správať vždy tak ako u Puškárovej, nech sa nemusíme hanbiť aj za Vás. Stačí, že sa musímíe pernamentne hanbiť za prezidenta. Ďakujem pekne. Ďakujem Vám za túto radu.

10:49:50 - otázka od: zuzana richard, mas podla teba spravny pohlad na svet? pytam sa preto, lebo niektore tvoje zivotne pristupy a filozofie mi pridu trochu scestne a obsas na mna posobis ako rojko... Ja samozrejme nečakám ,že každý sa stotožní s mojim pohľadom na svet, ale mne sa s ním žije celkom dobre.

10:50:06 - otázka od: Jozef Stále sú odhaľované nové prípady predražených a zbytočných nákupov vo verejnej správe. Sprenevera je dokonca aj na Slovensku trestným činom. Kedy podáte trestné oznámenia na konkrétnych vinníkov ? Napríklad Galko už podal tri trestné oznámenia.

10:51:01 - otázka od: Tukan dobrý deň, v minulosti ste robili všeličo možné - smetiara, predavača vŕtačiek a klincov, dodávateľa kopíriek a teraz ste v politike, šérujete parlamentu a máte majetok v hodnote niekoľko miliónov €... nepovažujete to za splnenie "veľkého amerického sna"? Ďakujem za otázku. Áno, myslím, že sa mi podarilo splniť veľa čiastkových planov, ale nebojte, dosť ich bolo aj nesplnených.

10:51:23 - otázka od: jaroslav Dobrý deň pán Sulík, nesúhlasím s tým,aby poslanci a verejní činitelia,ako sú vládni činitelia, poslanci,primátori,starostovia po skončení funkčného obdobia dostali odstupné.Sú predsa volení na dobu určitú,nekončí im pracovný pomer z organizačných ani iných dôvodov,preto si myslím,že im žiadne odstupné nepatrí.Neplánujete to zmeniť?? Ďakujem a držím palce vo funkcií predsedu NR. Plne s Vami súhlasím a budem sa snažiť to zmeniť.

10:51:51 - otázka od: Sisi Keď chodím po ulici, počúvam, aký je slovenský národ vulgárny. Niekedy iba spojky sú slušné. Teraz v tejto diskusii vidím, že už asi nie je pomoci. Nikto nie je ochotný hľadať dobré riešenie, každý len nadáva na toho druhého. Čo chcete robiť preto, aby tento národ bol opäť na úrovni hodnej stretávať sa aj s cudzincami a byť lepší? Žiaľ, máte pravdu. Náprava bude trvať veľa rokov.

10:52:01 - otázka od: elektorát Piešťany Dobrý deň p.Sulík, chceme Vás podporiť a zaželať Vám pevné nervy, prosíme Vás nevzdávajte to, aj keď čeliť neustálym útokom zo strany SMER nie je vôbec jednoduché. Sme na Vašej strane, získavate si každým dňom nových a nových voličov. Veľa šťastia! Ďakujem Vám.

10:52:53 - otázka od: keko Vazeny pan Sulik , som vazne chory mam nadorove ochorenie , velmi mi pomaha Marihuana .... ale mam strach si ju pestovat doma pre svoju spotrebu , tak isto sa bojim mat pri seba len gram !!! nie som ziadny vrah , som vazne chory ! je to moja posledna liecba ktora mi skutocne pomaha..... co mam robit ??? preco sa robi toto divadlo ? nie vdaka KDH ??? Téma dekriminalizácie marihuany, obzvlášť pre liečebné účely, ešte nie je ukončená. Ostáva v nešom programe a určite sa jej budeme venovať.

10:55:02 - otázka od: Zuzana Pan Sulik, ja len jednu malicku radu. POdla mna Vy mate skvele myslienky, napady...Skuste trochu inym sposobom tu komunikaciu a diplomaciu dat najavo jak v parlamente, tak i v mediach. Je pravdou, ze tam patri trochu iny styl retoriky. A-vsimnite si, nic ine na Vas konkretne opozicia nema, tak sa chyta tohto na Vase odvolanie. Preto, ak im ukazete, ze "tudy cesta nevede",budu mat co robit, aby nieco nasli...Ja verim, ze mate snahu konecne skoncovat s darebarcinou tam, len naozaj trosku popracovat na diplomatickom vyjaderovani sa a mozno by nebolo zle pohovorit si o tom v celej SaS. Verte, ze by Vam to pridalo hlasy, lebo tento styl doposial sa ludom nie velmi pozdava....Myslim to len dobre...Drzim palce. Ďakujem za túto Vašu radu.

10:55:17 - otázka od: erik lacho dobry den pan Sulik , nebolo vam lepsie bez parlamentu? Preco ste tak nehanebne oklamali svojich volicov??? Konkrétne ako som ich oklamal?

10:55:44 - otázka od: Zuzana Dobrý deň,volila som vás a myslím že som urobila dobre:) držím Vám všetkým palce nech to dotiahnete do správneho konca p.Sulík Veľmi pekne Vám ďakujem.

10:56:03 - otázka od: Mišo pán Sulík tak vy ste prebrali poziciu utoku s lidrom opozicie? :D A celkom ma to baví :)

10:56:50 - otázka od: MT Dobry den pan Sulik, chcem sa spytat, preco sa nechavate vyprovokovat tou cervenou bandou k nejakym drogovym testom, ked oni sami pri tom ake bludy rozopravaju kazdy den by si mali dat spravit testy? Dakujem. Myslím, že sa učíme pomerne rýchlo.

10:57:43 - otázka od: Peter Holy Pan Sulík, zrušíte Recyklačný fond, ako ste sľúbili pred voľbami? Ďakujem Zrušenie Recyklačného fondu sa nachádza v programovom vyhlásení vlády.

10:58:03 - otázka od: andrej slacik dobry den pan sulin ,nemate pocit ze ste len dalsia bábka v rukach mocnych?dakujem Veru nemám ten pocit.

11:01:01 - otázka od: podnikateľ Pán Sulík kde sú Vaše predvolebné sľuby o odťažení podnikateľov od vysokých platieb na odvody?Chcete "sociálny" štát ale si myslím že do roka bude z tejto krajiny najchudobnejší kút európy. Verte mi, že ja sociálny štát určite nechcem. Zníženie odvodov príde ešte v tomto volebnom období.

11:01:46 - otázka od: juraj Pan Sulik drzim palce Ďakujem Vám.

11:02:46 - otázka od: p. Sulík Ani lístok na strome sa nepohne bez vetra, aký mal dôvod p. Fico , že Vás a Vašu stranu spájal s kokaiovými večierkami??? Nikdy v živote som kokaín neužil.

11:03:05 - otázka od: elena.kozelova preco ste taky arogantný a pritom Vám chýba všeobecný rozľada kultúra. Dokedy chcete byť predseda parlamentu.Veď ste hanbou nás slovákov Predsedom parlamentu chcem byť do roku 2014.

11:03:40 - otázka od: modry modrak nevolil som vás ale držim vam palce , ste štuka v starom smrdutom pachnucom rybníku , pokračujte ďalej Ďakujem Vám.

11:05:41 - otázka od: peter obcovic pekny den prajem pan sulik. chcem sa spytat myslite, ze europska unia sa nerozpadne . silne o tom pochybujem. myslite, ze vasa vlada nebude vytvarat dieru v rozpocte .tiez o tom pochybujem. zivit taku armadu ludi bez prace nie je sranda . Myslím, že Európska únia sa tak skoro nerozpadne a som presvedčený, že táto vláda bude šetriť.

11:06:12 - otázka od: Lucka Chodite Vy osobne na nedelne svate omse ? :)) Nie, nechodím. Som ateista.

11:07:12 - otázka od: Maja Pán predseda, čo bolo dôvodom predĺženia Vašej pracovnej cesty v stovežatej matičke Prahe ? Nekupovali ste náhodou obrúčky ? Obrúčky som určite nekupoval. Skrátka som si zobral deň voľna a tento deň som strávil súkromne. Na koaličnej rade ma veľmi dobre zastúpil Daniel Krajcer.

11:07:42 - otázka od: Eva Dobrý deň p. Sulík minule som vás videla pri Eurovey a bola som prekvapená, akú máte štíhlu postavu. Čo robíte, športujete? Behám a hrám squash.

11:08:13 - otázka od: Attila Pan Sulik udobrili ste sa s Panom Ficom alebo ste na ´´vojnovej nohe´´ ? :) Odpovede z referenda sa budu brat do uvahy a bude sa viest rokovanie o vysledkoch ? resp. sa podniknu iste kroky v tomto smere? Berie vlada navedomie odpovede, volu ludi z referenda? Pán Fico je môj politický súper a preto je logické, že veľkí kamaráti nebudeme.

11:09:22 - otázka od: matus Zdravym p.Sulik velmi by ma zaujimal Vas pohlad na vystavbu dialnic kazdy den musim dochadzat za pracom z ruzomberka do ziliny a strasne tu chyba dialnica preco je zrusena jej vystavba?dockaju sa jej vobec moje deti ked nie uz ja a to mam 22 rokov a som este bezdetny tuto otazku si dava skoro kazdy z ruzomberka Dokončenie D1 vnímam ako najdôležitejší stavebný projekt Slovenska. Táto vláda spraví všetko preto, aby D1 bola dokončená do 2014.

11:10:02 - otázka od: kuko Dobrý deň p.Sulík,čo urobíte keď premierka odvolá p. Chrena z postu štátneho tajomníka? Dnes o 16:30 budeme mať k tejto téme tlačovú besedu.

11:10:55 - otázka od: Jakub Kormoš Dobrý deň pán Sulík. Chcel by som sa opýtať ako mienite zastaviť cirkus ktorý vytvára Róbert Fico a tým pádom zosmiešnuje celú vládnu koaliciu? Osobne si myslím že keby nevyzíval voličou aby nešli na referendum tak by bolo úspešne. Súhlasím s Vami, že referendum mohlo byť úspešné. Myslím, že časom sa Fico zosmiešni sám.

11:12:06 - otázka od: peter Dobry den, mam taky pocit, ze keby nebolo p. Radicovej, tak celu tarchu za krizu by ste preniesli na obcanov. Otazka, ako chcete ozivit hospodarstvo, ked zvysenim DPH obmedzite spotrebu. Zvysenie spotrebnej dane na alkohol a cigarety je v poriadku, to ma netrapi. Volil som pravicu, ale takto som si to urcite nepredstavoval ... Práve pani Radičová bola za zvýšenie DPH na 21 percent a natrvalo. Je to zásluha SaS, že DPH bude zvýšená iba na 20 percent a to len dokedy bude deficit vyšší, ako tri percentá.

11:13:39 - otázka od: Ivan Preco uz neskoncite s tou svojou hlupou politikou. Využijem túto mimoriadne britkú otázku na to, aby som sa rozlúčil s čitateľmi Topky.sk. Dovidenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu