Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

KDH a SDKÚ-DS sa stále nedohodli na primátorovi Bratislavy

SDKÚ predstavilo Magdu Vášaryovú ako kkandidáta na primátora Bratislavy
SDKÚ predstavilo Magdu Vášaryovú ako kkandidáta na primátora Bratislavy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dve vládne strany SDKÚ-DS a KDH sa stále nevedia dohodnúť na spoločnej podpore jednému kandidátovi na post primátora Bratislavy. Vyplýva to z vyjadrení predsedu kresťanských demokratov v bratislavskom kraji Dušana Pekára.

KDH sa pokúša získať podporu SDKÚ-DS aj pre nezávislého kandidáta, SDKÚ-DS však už skôr predstavila svojho uchádzača - poslankyňu SDKÚ-DS a bývalú herečku Magdalénu Vášáryovú.

Strany sa zatiaľ podľa Pekára neúspešne pokúšajú o kompromis. KDH okrem súčasného primátora Andreja Ďurkovského či bývalého predsedu Štatistického úradu Petra Macha predstavila svojmu koaličnému partnerovi aj nezávislého kandidáta. Jeho meno však strana nechce zatiaľ zverejniť.

Rokovania oboch strán budú pokračovať a v najbližších dňoch by mal byť známy ich výsledok. "Snahou je dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi," dodal Pekár.

Vášáryovú navrhlo za kandidátku strany na primátorské kreslo predsedníctvo bratislavského regionálneho zväzu SDKÚ-DS. KDH s tým však nesúhlasí.

Voliči v hlavnom meste tradične uprednostňujú pravicové strany, čo dokazuje aj to, že od nežnej revolúcie magistrát v hlavnom meste viedli len zástupcovia pravice. Prípadný súboj pravicových kandidátov KDH a SDKÚ-DS by mohol prispieť k zlomu a zvoleniu ľavicového kandidáta. Do čela Bratislavy by sa chcel dostať aj súčasný starosta Petržalky a bývalý minister školstva za niekdajšiu Stranu demokratickej ľavice Milan Ftáčnik. Podporu mu prisľúbil ľavicový Smer-SD.

O post šéfa radnice prejavil záujem aj občiansky aktivista a podnikateľ Alojz Hlina. Ten sa v minulosti zviditeľnil najmä kritikou predsedu SNS Jána Slotu - zvolával mítingy, na ktorých vyčítal Slotovi, že údajne bol v parlamente pod vplyvom alkoholu, zorganizoval aj "únos" vlajky SNS z budovy jej bratislavského sídla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu