Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Saktor už nebude kandidovať na post primátora

Ivan Saktor
Ivan Saktor

BANSKÁ BYSTRICA- Primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor nebude kandidovať v novembrových komunálnych voľbách. Niekdajší šéf odborovej centrály, ktorého v minulých voľbách podporil Smer-SD, nechce brať hlasy prípadnému kandidátovi ľavicových strán.

"Verejne oznamujem všetkým Banskobystričanom, že po dôkladnom zvážení som sa rozhodol nekandidovať na funkciu primátora," oznámil dnes Saktor novinárom. Primátor sa chce po skončení funkčného obdobia venovať sociálnej práci.

Saktor pri nástupe do funkcie sľuboval oživenie rozvoja mesta. "Mnohé sa podarilo dokončiť,(...) sú však aj veci, ktoré sa nepodarili podľa mojich predstáv," povedal.

Súčasného primátora počas jeho štvorročného pôsobenia v úrade sprevádzali viaceré kontroverzné rozhodnutia. Odpor veľkej časti ľudí vyvolal napríklad zámer mesta povoliť v blízkosti pamätníka SNP výstavbu hotela. Niektorým poslancom zasa prekážal údajne nevýhodný prenájom osobného auta pre primátora, pozornosť vzbudila aj krádež na mestskom úrade, pri ktorej zlodej Saktorovi odniesol 55 tisíc eur.

Na rozdiel od Saktora sa chce o kreslo šéfa banskobystrickej radnice uchádzať hovorca štátneho podniku Lesy SR Peter Gogola či krajský predseda vládnej SDKÚ-DS Martin Baník.

V ostatných krajských mestách bude svoju stoličku obhajovať napríklad primátor Nitry Jozef Dvonč (Smer-SD) a pravdepodobne aj primátor Trenčína Branislav Celler (SDKÚ-DS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu