Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Kauza Privilégium: Rozsudok bol predčasný, Mádlová PN

Štepánka Mádlová
Štepánka Mádlová

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I sa bude musieť opäť zaoberať obžalobou šéfky centra sociálnych služieb Privilégium Štepánky Mádlovej, ktorú prokuratúra vinila z toho, že zatajila daňový dlh pri žiadosti o vysokú dotáciu od ministerstva práce.

Rozhodol o tom dnes krajský súd, ktorý zrušil oslobodzujúci rozsudok nižšieho súdu. Za poskytnutie dotácie v minulosti čelila kritike opozície ministerka práce Viera Tomanová (Smer-SD), ktorá v minulosti v inštitúcii pôsobila.

"Dôvodom rozhodnutia je, že odvolací súd považuje oslobodzujúci rozsudok za predčasný, pričom je potrebné doplniť dokazovanie výsluchom obžalovanej a svedkov, ktorí boli prvostupňovým súdom vypočutí nedostatočne," povedal novinárom hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Mádlovú ešte vlani v júli okresný súd oslobodil spod obžaloby, voči verdiktu sa odvolal prokurátor. Krajský súd v prípade rozhodol na neverejnom pojednávaní. Šéfka centra sociálnych služieb na súd neprišla, údajne je práceneschopná.

Žiadosť o dotáciu podalo Privilégium v júni 2006. Inštitúcia v čestnom vyhlásení uviedla, že za predchádzajúci rok nemá voči štátu žiadne dlhy. Centrum privátnych sociálnych služieb Privilégium však štátu dlhovalo v tom čase na daniach viac ako 30.000 eur. Splnené finančné záväzky voči štátu sú pritom podmienkou na udelenie dotácie.

Ministerstvo pod Tomanovej vedením aj na základe čestného vyhlásenia poskytlo inštitúcii dve dotácie spolu v hodnote zhruba 66.388 eur na podporu nového zariadenia v Krajnom. Po tom, čo daňový úrad dlh potvrdil, ministerstvo financií požiadalo Privilégium o vrátenie dotácie.

Dotáciu v minulosti obhajovala Tomanová aj premiér Robert Fico (Smer-SD). Mádlová bola členkou strany Smer-SD, ktorá ju však neskôr vylúčila pre poškodenie dobrého mena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu