Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vrahovi dal smrteľnú ranu policajt, tvrdil Lipšic

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Masovému vrahovi z Devínskej Novej Vsi spôsobila smrteľné zranenie už policajná guľka, tvrdí to minister vnútra Daniel Lipšic s odvolaním sa na výsledky pitvy. Vraha mal zasiahnuť policajný ostreľovač do ľavej časti hrudníka.

"Následne, asi aby si skrátil utrpenie, si páchateľ sám strelil samopalom do hlavy," uviedol Lipšic. Polícia pôvodne informovala, že strelec spáchal samovraždu.

Ministrove vyhlásenie okamžite vyvolalo otázky novinárov, ako sa dá na základe pitvy dokázať, že policajná guľka muža zasiahla niekoľko sekúnd pred samovraždou a nie až potom. Lipšic však upresňoval, že už zásah policajného strelca do hrudníku bol pre páchateľa smrteľný, trvalo by to však dlhšie. Podľa ministrovej verzie sa páchateľ zrejme v snahe skrátiť si utrpenie strelil z posledných síl sám do hlavy.

Ministerstvo chce v reakcii na prípad sprísniť zákon, ktorý upravuje držanie zbrane. Útočník zabíjal ľudí samopalom, ktorý mal v legálnej držbe. V pondelok zastrelil v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sedem ľudí, ďalších 15 zranil. Stav troch zranených je stále označovaný ako vážny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu