Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podplácal úradníka, dostal peňažný trest 200 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest dvesto eur odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici Ivana Sekáča (28) z Borského Mikuláša-Borského Petra v okrese Senica.

Živnostníka Sekáča stíhali za pokračujúci prečin podplácania verejného činiteľa, pretože dal pracovníkovi Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Senici úplatok tristo korún a desať eur za bezproblémové vybavenie svojich žiadostí.

Korupcie sa Sekáč dopustil v decembri 2008 a v januári 2009. Príslušnému pracovníkovi Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Senici dal úplatok v dvoch prípadoch. Peniaze úradník Ján J. dostal za to, že bezproblémovo vybaví jeho žiadosti o schválenie dovezených vozidiel značiek Ford Galaxy a Peugeot 406.

Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinený živnostník. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Bývalého zamestnanca Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Senici Jána J. stíhajú samostatne za prijímanie úplatku. Zistilo sa, že podobných „bezproblémových vybavovaní“ má na svedomí viac.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu