Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Súd potvrdil 13 rokov pre údajného vraha Bodóa

David Bodó
David Bodó (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Krajský súd v Bratislave dnes potvrdil 13 rokov väzenia pre Dávida Bodóa, keď zamietol jeho odvolanie voči rozsudku Okresného súdu BA V.

Ten ho uznal vo februári vinným z dvojnásobného zločinu znásilnenia, prečinu úverového podvodu a pokusu prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva a uložil mu 13-ročný trest a sexuologické liečenie. Skutky sa stali v roku 2006.

Odsúdený sa v odvolaní dožadoval, aby ho Krajský súd uznal vinným len v prípade úverového podvodu a vymeral mu primeraný trest. Spáchanie zločinov znásilnenia popiera, podľa neho boli trestné oznámenia účelové. Obe ženy, s ktorými sa v čase spáchania skutkov priatelil, s ním podľa jeho slov šli dobrovoľne. Poškodené tvrdili opak, pred pohlavným stykom sa im vyhrážal fyzickým násilím nielen na nich, ale aj rodinných príslušníkoch. Podobne odmietol aj obžalobu z prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva, kde sa cíti byť obeťou práve on. Obžalovaný sa pred odvolacím súdom dožadoval, aby rozsudok zrušil a vec vrátil okresnému súdu na ďalšie dokazovanie.

V súčasnosti prebieha na Okresnom súde Bratislava I. pojednávanie, kde je Dávid Bodó obžalovaný z vraždy študentky Anikó. Policajti ho zadržali v deň vraždy 6. januára, obvinili ho o dva dni neskôr. Hrozí mu trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Vrah svoju obeť podľa polície usmrtil 19 ranami doposiaľ nezisteným ostrým predmetom do chrbta a krku. Vražda 20-ročnej ženy bola prvou v tomto roku na území Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu