Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Chcel znásilniť kamarátku: Zlyhal, ale dostal 5 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Opitý mladík z Hornej Súče pri Trenčíne sa pokúsil znásilniť svoju kamarátku z vedľajšej dediny. Dievčinu podľa obžaloby zachránilo len to, že nedosiahol erekciu.

Súd dnes Mariána Š. (22) poslal do väzenia na päť rokov. Mladíka súdil aj za iné trestné činy, pričom mu hrozil vyšší trest. K činom sa však priznal, skutky oľutoval a kamarátke sa ospravedlnil. Súd mu vzhľadom na okolnosti trest mimoriadne znížil.

K pokusu malo dôjsť v novembri minulého roku. Podľa obžaloby dvojica ráno vystúpila z taxíka v Dolnej Súči. Marián Š. pod vplyvom alkoholu a so slovami “prepáč, je mi to ľúto, ale musím to urobiť” dievčinu zatiahol do ústrania. Tam ju mal zvaliť na zem, roztrhol jej tielko a podprsenku a oprel ju o strom. Od dokonania činu podľa prokurátorky dievčinu zachránilo to, že obžalovaný nedosiahol erekciu. Dievča vyviazlo so škrabancami, pomliaždeninami a natrhnutou panenskou blanou.

Obžalovanému priťažili predchádzajúce jazdy autom pod vplyvom alkoholu. Jazdil aj napriek tomu, že mu za alkohol už predtým odobrali vodičský preukaz. Za jeden deň ho chytili dokonca dvakrát, pričom mal vyše dve promile. Súd mu zrátal nielen pokus o znásilnenie, ale aj marenie výkonu úradného rozhodnutia a ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Obhajca žiadal mimoriadne zníženie trestu, keď mladíkove činy označil za zjavný exces. K mimoriadnemu zníženiu trestu však senát doviedlo jeho priznanie a úprimná ľútosť, dobré rodinné pomery a aj fakt, že bez alkoholu by takýto čin nespáchal. Rozsudok nie je právoplatný, obe strany si ponechali lehotu na prípadné odvolanie. Trest by si mal odsedieť vo väzení s minimálnym stupňom stráženia, čaká ho aj protialkoholické liečenie, na tri roky príde o vodičské oprávnenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu