Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Trenčianskeho gynekológa odsúdili za zbabraný pôrod

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/TRENČÍN – Ťažké poškodenie mozgu mal pri nepodarenom pôrode spôsobiť gynekológ Ján Gécy. Myslí si to súd, ktorý mu vymeral rok podmienečne. Gécy tvrdí, že je nevinný, za podobný čin ho však už raz odsúdili.

Krajský súd v Trenčíne dnes potvrdil rozsudok okresného súdu nad bývalým zástupcom primára gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia trenčianskej nemocnice Jánom Gécym. Okresný súd ho pred rokom odsúdil za to, že pred ôsmimi rokmi pochybil pri pôrode Jany K., čo spôsobilo ťažké a trvalé poškodenie mozgu jej syna, ktorý je úplne nevládny a odkázaný na pomoc iných. Lekár je už v súčasnosti na dôchodku.

Okresný súd mu udelil jednoročný podmienečný trest so skúšobnou lehotou na dva roky a dvojročný zákaz vykonávania lekárskej činnosti. Ján Gécy naďalej tvrdí, že je nevinný a pri pôrode nepochybil. Súd mu dáva za vinu, že pri pôrode zvolil nesprávny postup, inicioval prirodzený pôrod pri absencii monitorovacieho prístroja. Podľa znalcov mal zvoliť okamžitý cisársky rez, k cisárskemu rezu podľa súdu pristúpil až o niekoľko desiatok minút neskôr, než mal.

Gécy sa pre postup pri pôrode už pred súdom raz ocitol. Predvlani v januári bol právoplatne odsúdený za to, že pred ôsmimi rokmi zavinil smrť novorodenca. Dostal vtedy podmienku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu