Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Voda v Žiari nad Hronom najviac postihla zimný štadión

Zaplavený zimný štadión
Zaplavený zimný štadión

BANSKÁ BYSTRICA - Nedeľná záplava časti Žiaru nad Hronom po prívalovom daždi spôsobila najväčšie škody na zimnom štadióne. Uviedol to hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž s tým, že voda vytopila celý štadión, poškodila oplotenie, poposúvala mantinely a zaplavilo aj budovu bývalých šatní.

Záplava zasiahla aj nelegálnu osadu v lokalite Pod Kortínou, žiarske kúpalisko a zhruba 20 rodinných domov na Jesenského ulici a časti Partizánskej ulice. "Domy boli vytopené, nikomu však prúd vody nezbúral múr, neboli poškodené vozovky ciest ani nič podobné," povedal Baláž s tým, že v súčasnosti už je situácia stabilizovaná.

Z nelegálnej osady pre ohrozenie záplavou v nedeľu evakuovali osem ľudí, ďalší ôsmi to odmietli. Evakuovaní sú dočasne ubytovaní v komunitnom centre, kde budú môcť zostať ešte niekoľko dní.

Postihli záplavy vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu