Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rieky na hornej Nitre opadli, ohrozenie trvá

V Handlovej naďalej trvá stav ohrozenia Zobraziť galériu (24)
V Handlovej naďalej trvá stav ohrozenia

TRENČÍN – Hladiny riek a potokov na hornej Nitre počas noci výrazne klesli a vrátili sa na pôvodné stavy. Druhý povodňový stupeň ostáva len na rieke Handlovka. Po nedeľných lokálnych záplavách v Handlovej, Prievidzi a okolitých obciach ostala spúšť, strhané mosty, asfalt odplavený z ciest, nánosy bahna a množstvo vytopených pivničných priestorov.

Stav ohrozenia naďalej platí v mestách Handlová a Prievidza. Hovorkyňa Prievidze Ivona Vojtášová uviedla, že popoludní by mali vedieť prvé odhady spôsobených škôd. V meste až na jednu lokalitu funguje opäť elektrina. V Handlovej sú rozbité cesty, rýchlosť je tam obmedzená na 20 kilometrov za hodinu.

Hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík uviedol, že hasiči v noci odčerpávali vodu a odstraňovali následky po povodni. V prácach pokračujú aj dnes, okrem Prievidze a Handlovej aj v Novákoch a v obciach Chrenovec-Brusno a Ráztočno. Na pomoc im prišla jednotka z Bratislavy s veľkokapacitným čerpadlom. Pomáhajú aj vojaci. Evakuovať museli 34 ľudí. Lokálne záplavy na Hornej Nitre spôsobila ranná búrka. Ministerstvo vnútra eviduje jednu obeť a jednu nezvestnú osobu.

Rieky na hornej Nitre
Zobraziť galériu (24)




Postihli záplavy vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu