Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exprezident Kováč ostáva v nemocnici, predĺžili mu pobyt

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč
Bývalý slovenský prezident Michal Kováč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý slovenský prezident Michal Kováč zostáva už piaty týždeň v nemocnici. Pôvodne ho mali z bratislavských Kramárov prepustiť tento týždeň, napokon si ho v nemocnici nechajú aj cez víkend. Domov by ho mali pustiť na budúci týždeň, informovala hovorkyňa bratislavskej Univerzitnej nemocnice Rút Geržová.

Kováča, ktorý nedávno oslávil 80 rokov, hospitalizovali po tom, čo 12. júla v čase veľkých horúčav odpadol v centre mesta. Najskôr ležal v bratislavskej Nemocnici sv. Michala, neskôr bol prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti na Kramároch. "Čaká sa na výsledky. Prepustiť by ho mali na budúci týždeň," povedala Geržová.

Bývalý prezident, ktorý sa stal prvou hlavou samostatného Slovenska po rozpade spoločného štátu Čechov a Slovákov v roku 1993, už dlhší čas trpí syndrómami Parkinsonovej choroby. Ochorenie sa prejavuje trasením prstov a neskôr celých končatín či strnulosťou svalov.

Do prezidentského úradu nastúpil v roku 1993 ako kandidát HZDS a zostal v ňom do roku 1998. Jeho funkčné obdobie poznamenali časté názorové strety s vtedajším premiéram Vladimírom Mečiarom. Známa je kauza únosu exprezidentovho syna Michala v roku 1995, z ktorého bola podozrivá Slovenská informačná služba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu