Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exprezident Kováč opäť skolaboval!

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč
Bývalý slovenský prezident Michal Kováč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý slovenský prezident Michal Kováč minulý týždeň na nemocničnom lôžku opakovane skolaboval, preložili ho preto na jednotku intenzívnej starostlivosti v nemocnici na bratislavských Kramároch. Informáciu denníka Plus jeden deň potvrdil riaditeľ bratislavskej Nemocnice sv. Michala Marian Križko. Práve v tomto zariadení ležal exprezident po tom, čo 12. júla odpadol v centre mesta.

Bývalý prezident, ktorý stál na čele Slovenska v rokoch 1993 až 1998, a bol známy ako odporca vtedajšej vlády Vladimíra Mečiara (HZDS), trpí už dlhší čas syndrómami Parkinsonovej choroby. Toto ochorenie sa prejavuje trasením prstov a neskôr celých končatín či strnulosťou svalov.

"Dôvod prekladu pána exprezidenta Kováča boli opakované kolapsy," povedal Križko. Bývalý minister financií či predseda Federálneho zhromaždenia v porevolučnom Československu, ktorý 5. augusta oslávi 80 rokov, bol preložený na jednotku intenzívnej starostlivosti neurologickej kliniky Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch. "Pri preklade bol zdravotný stav pána exprezidenta stabilizovaný," dodal.

Kováč potvrdil, že jeho zdravotný stav nie je priaznivý. "Je pravdou, že sa príliš dobre necítim," povedal. V telefóne však pôsobil veľmi vyrovnane a pokojne.

Pravdepodobnou príčinou kolapsov je podľa Križka základné ochorenie exprezidenta - Parkinsonský syndróm, ktorý si dlhodobo lieči na Kramároch. "Vylúčili sme kardiálnu príčinu kolapsov," poznamenal Križko. Upozornil, že o prípadnom prepustení do domácej liečby rozhodnú na Kramároch. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Rút Geržová exprezidentov zdravotný stav nekomentovala.

Kováč pred dvomi týždňami skolaboval v čase veľkých horúčav. Do nemocnice ho previezla záchranka, umiestnili ho na jednotku intenzívnej starostlivosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu