Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neveril som jej ani pol slova, zhodnotil premiérku Fico

Robert Fico na tlačovej besede
Robert Fico na tlačovej besede (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Programové vyhlásenie vlády, ktoré v utorok v parlamente predstavila premiérka Iveta Radičová, považuje líder Smeru-SD Robert Fico za nedôveryhodné, lebo podľa neho neponúka žiadne riešenia.

„Ja som jej neveril ani pol slova,“ konštatoval Fico na margo prejavu Radičovej. Vládny program podľa predsedu Smeru-SD ponúka jedinú zásadnú zmenu, a to privatizáciu, dereguláciu, oslabovanie sociálneho štátu a liberalizáciu. „Počnúc zajtrajškom poslanci Smeru-SD v rozprave ukážu, že Programové vyhlásenie vlády je veľmi slabé, neprináša žiadnu zmenu,“ poznamenal Fico. Upozornil, že hoci premiérka opakovane hovorila o rozvrate verejných financií, nový kabinet pripravuje opatrenia, ktoré zvýšia záťaž štátneho rozpočtu, ako viac peňazí do vedy a výskumu či stabilizáciu druhého dôchodkového piliera.

Zároveň naznačil, ako môže niekto hovoriť o boji proti korupcii a starostlivosti o rodinu, ak pri ňom sedia ľudia ako Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš či Ľudovít Kaník. Šesť priorít novej vlády, ktoré majú zlepšiť život na Slovensku, predstavila v národnej rade pred poslancami, ministrami a prezidentom SR premiérka Iveta Radičová.

„Po prvé - zdravé a udržateľné hospodárenie štátu, po druhé - nulová tolerancia korupcie a zabezpečenie prístupu k spravodlivosti, po tretie - dostatok pracovných príležitostí, ktoré znižujú sociálne riziká, po štvrté - motivujúce podnikateľské prostredie a aktívnu občiansku spoločnosť, po piate - vzdelaných ľudí a inovatívnu spoločnosť a po šieste - prístup ku kvalitnej lekárskej starostlivosti,“ vysvetlila premiérka. Zdôraznila obnovenie dôvery vo vzťahu občanov k vláde. Podľa nej budú štyri roky riešením krízy a zhoršenej situácie obyvateľov. Politici podľa premiérky nemôžu požívať neodôvodnené privilégiá, ako široko koncipovanú poslaneckú imunitu či odstupné. Vyzdvihla boj proti korupcii a klientelizmu.

„Gauneri sa neskryjú za meno veľkej nadnárodnej spoločnosti alebo kreslo v parlamente. Budú vytláčaní tam, kam patria - na okraj spoločnosti, prípadne za mreže,“ avizovala predsedníčka vlády.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu