Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Bitka na ministerstve!

Pavol Janík
Pavol Janík

BRATISLAVA - Tak toto tu ešte nebolo. Scénu ako z akčného filmu zažilo včera Ministerstvo kultúry SR. Predseda Spolku slovenských spisovateľov (SSS) Pavol Janík počas rokovania najprv pourážal a neskôr aj zmlátil generálneho riaditeľa sekcie umenia rezortu kultúry Martina Mašeka. Príčinou boli, ako inak, peniaze.

Šéf spolku spisovateľov zmlátil riaditeľa sekcie

K incidentu došlo včera tesne pred jedenástou predpoludním. Generálny riaditeľ sekcie umenia František Mašek rokoval s predsedom Spolku slovenských spisovateľov Pavlom Janíkom o grante 2,5 mil Sk. Ten ministerstvo spolku odkleplo ešte počas pôsobenia bývalého ministra Chmela. Problémom však nebola výška príspevku, ale jeho štruktúra. Potom, ako Mašek odmietol pristúpiť na Janíkove požiadavky, ho predseda SSS začal vulgárne urážať. Potom udrel Mašeka päsťou silno do tváre a pridal k tomu ešte ranu taškou. Zasiahnuť musela dokonca polícia. Takýto priebeh incidentu potvrdila aj hovorkyňa rezortu kultúry Martina Pavlíková.

"Pán Mašek musel po incidente vyhľadať lekárske ošetrenie. Ako súkromná osoba teraz zvažuje podanie trestného oznámenia," povedala. "Poškodený má poranenú spodnú peru," doplnila nám rozsah poranenia Eva Viktorínová z krajského policajného riaditeľstva. Janík celý incident popiera s tvrdením, že na ministerstve nerokoval s Mašekom, ale s ministrom kultúry Františkom Tóthom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu