Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pred rodičmi znásilnil dcéru, otca bodol nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Pred očami rodičov znásilnil Antonín Žigmund (28) len sedemnásťročnú dievčinu. Invalidného otca, ktorý sa snažil dcéru zachrániť, bodol kuchynským nožom. Vrchný súd v Prahe ho poslal na 12 rokov za mreže.

Prípad sa odohral vlani 29. októbra v Plzni. Žigmund sa popoludní stretol s dievčaťom, ktoré poznal od detstva, pretože bývalo v susedstve. Pozval ju na pivo a lákal ju na večernú schôdzku. Sľúbila mu, že príde, ak ju otec pustí. Nakoniec ale zostala doma.

Alkoholom posilnený Žigmund v noci zazvonil na byte, kde dievča býva. Napriek nesúhlasu otca a jeho odporu vnikol dovnútra. Rodinu úplne zaskočil, dievča a jej matka sa už ukladali spať.

Otca, ktorý má obmedzenú pohyblivosť tela a je spolu s manželkou v invalidnom dôchodku, Žigmund napadol, mlátil, kopal do chrbta a nôh. Dievčaťu nariadil, aby si vyzliekla nohavičky, pritom jej hrozil zabitím otca. Oboch rodičov potom pod hrozbou zabitia prinútil, aby si v obývacej izbe sadli na pohovku a dievča pred nimi znásilnil. Otcovi, ktorému sa podarilo vybehnúť na chodbu domu a volať o pomoc, zasadil celkom tri bodné rany dvadsaťcentimetrovým nožom, ktorý našiel v kuchyni. Útočník utiekol vo chvíli, keď pribehli susedia, ktorí počuli otcov zúfalý krik.

Žigmund je podľa znalcov človek s podpriemerným intelektom a agresívnou sexuálnou úchylkou. Súd mu preto uložili liečbu vo väzení. Dievčaťu, ktoré znalci opísali ako nenútené, dobromyseľné, ľahko manipulovateľné dieťa so zníženými rozumovými schopnosťami, spôsobil posttraumatické stresové poruchy, ktoré trvajú dodnes.

Vyšetrovateľom Žigmund povedal, že si na nič nepamätá, bol vraj opitý. Pri dychovej skúške u neho namerali 1,77 promile alkoholu. V čase spáchania činu bol v podmienke, v novembri 2008 ho totiž prepustili na štvorročnú skúšobnú dobu z väznice, kde si odpykával trest za dve lúpeže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu