Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spolujazdec chcel podplatiť policajtov, dostal tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Senát Najvyššieho súdu SR dnes potvrdil trojročný odsudzujúci rozsudok Miroslavovi Geclerovi, ktorý sa júli 2008 pokúsil podplatiť policajnú hliadku. Jeho odvolanie proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu z 3. mája zamietol.

Gecler sa ako spolujazdec viezol v júli 2008 v aute so svojim bratom, keď ich v bratislavských Podunajských Biskupiciach zastavila policajná hliadka. Posádka nemala u seba doklady, Miroslava umiestnili do policajného auta. Tam ponúkol policajtovi 2 500 vtedajších korún, teda necelých 83 eur. Na súde však tvrdil, že to nebola ponuka úplatku. „Ja som žiadny úplatok neponúkal, povedal som, že som ochotný zaplatiť pokutu za brata,“ povedal. Jeho obhajca namietal v odvolaní, že pred súdom sú dve skupiny dôkazov, ktoré stoja proti sebe. Žiadal, aby súd rozhodol podľa zásady „V pochybnostiach konaj v prospech obžalovaného“. Mal výhrady aj k spôsobu prehliadky auta, ktorá podľa neho nebola v súlade s predpismi.

Ako upozornil, policajti ani nemuseli zisťovať totožnosť jeho klienta, lebo jeden z nich ju poznal z predchádzajúcich predvedení, keďže mal už ako užívateľ drog konflikty so zákonom. Podľa súdu však nemožno konštatovať, že Geclera usvedčuje len policajt, ktorého chcel podplácať. O snahe uplácať sa dozvedel aj druhý člen hliadky, ktorému to policajt povedal hneď po jeho nastúpení do auta. Geclerovi vymerali súhrnný trest, keďže v čase spáchania skutku mal už vymeraný podmienečný trest za iný delikt. Dnes ho tiež odviedli do výkonu trestu. Jeho brata odsúdili už minulý rok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu