Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajt si vypýtal 133 eur, chce sa dohodnúť na treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes vrátil prokurátorovi prípad bývalého policajta Pavla S. (42) z Piešťan na konanie o dohode o vine a treste.

Policajt si vyžiadal úplatok 133 eur (štyritisíc korún), čím spáchal zločin prijímania úplatku v súbehu so zneužitím právomoci verejného činiteľa. Podľa prokurátora policajt ako člen hliadky Obvodného oddelenia PZ vo Vrbovom v marci 2007 kontroloval doklady vodiča (21). Ten priznal, že vodičské oprávnenie ešte nemá, ale navštevuje vodičský kurz.

Policajt mu povedal, že kurz nemusí skončiť, pretože spáchal priestupok. Mladíkovi navrhol riešenie, že za štyritisíc korún jeho priestupok nezaznamená. Ešte v ten deň expolicajt úplatok prevzal. Neskôr svoje konanie Pavol S. oľutoval a tvrdil, že ho k tomu doviedla zlá finančná situácia.

Súd sa kauzou Pavla S. zaoberal v máji a vytýčil termín hlavného pojednávania. Na ňom navrhol žalobcovi i expolicajtovi uzavrieť dohodu o vine a treste. Pretože obaja návrh prijali, senát prípad nepojednával a vrátil vec prokurátorovi na príslušné konanie.

V prípade dohody o vine a treste môže súd expolicajtovi uložiť o jednu tretinu nižší trest. Trestná sadzba za žalované skutky je odňatie slobody na päť až dvanásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu