Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

CK Majáčik má finančné problémy, zrušila tábory

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Do finančných problémov sa dostala ďalšia slovenská cestovná kancelária. Pre ťažkosti CK Majáčik, ktorá usporadúvala najmä tábory a zájazdy pre deti, neodcestuje v utorok do Talianska 17 detí. Informovala o tom dnes Slovenská televízia.

Spoločnosť je podľa informácií na svojej internetovej stránke poistená proti úpadku na sumu 23.750 eur, poisťovňa teda celkovo zákazníkom preplatí náklady do tejto sumy.

"Finančné problémy sú, poistení sme a podnikáme teraz všetky právne kroky na to, aby sa to celé vlastne uzatvorilo, a aby si klienti mohli nárokovať vrátenie peňazí prostredníctvom poisťovne," uviedla konateľka cestovnej kancelárie Soňa Štroblová.

Majáčik ponúkal okrem domácich a zahraničných pobytov pre deti a mládež aj dovolenky, opatrovanie detí a rôzne produkty pre školy a firmy. Nie je známe, či sú niektorí jej klienti v súčasnosti v zahraničí.

V krátkom čase ide o druhú cestovnú kanceláriu na Slovensku, ktorá sa dostala do finančných problémov. Začiatkom mesiaca ohlásila ťažkosti Karya Tour, ktorej zostali v zahraničí stovky dovolenkárov. Jej problémy vraj zapríčinila zlá finančná situácia inej spoločnosti v Turecku, od ktorej zájazdy kupovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu