Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Údajný vrah Basternáka zostáva vo väzbe

László Basternák
László Basternák

BRATISLAVA - Údajný vrah bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka zostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom dnes rozhodol Najvyšší súd, informovalo jeho tlačové oddelenie. Špecializovaný trestný súd obvineného poslal do väzby v polovici júla, aby neušiel. Najvyšší súd sa prípadom zaoberal, pretože muž voči tomu podal sťažnosť.

"Najvyšší súd SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Štefana K. uznesením ako nedôvodnú zamietol," uviedlo tlačové oddelenie Najvyššieho súdu.

Údajného vraha z Dunajskej Stredy polícia vypátrala pár dní po vražde, ktorá sa stala 9. júla pred politikovým domom v Hurbanove. Basternák tam bol hlavným kontrolórom, okrem toho pôsobil aj ako poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja za SMK.

Výstrel ho podľa polície zasiahol do hlavy. Na páchateľa, ktorý nasadol do auta, začal potom strieľať Basternákov nevlastný syn. Jedna guľka unikajúceho muža zasiahla do lakťa, viacero striel poškodilo jeho auto. Strelca, zamestnaného v súkromnej bezpečnostnej službe, polícia o dva dni zadržala v chate v juhoslovenskom Gabčíkove.

V prípade odsúdenia hrozí údajnému násilníkovi za úkladnú vraždu 25-ročné väzenie alebo doživotie. Motív vraždy zatiaľ nie je známy. Na Basternáka strieľali už v marci. Guľka ho vtedy netrafila.

Politik vtedy požiadal o policajnú ochranu, neskôr si to však rozmyslel. Súčasťou policajnej ochrany totiž môže byť aj povinnosť zmeniť si identitu či bydlisko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu