Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aulandia: Stojí na streche Auparku

Henrieta Kurucová (24) pri nových tobogánoch. Najdlhší má 61 metrov.
Henrieta Kurucová (24) pri nových tobogánoch. Najdlhší má 61 metrov.

BRATISLAVA - Bratislavčania sa konečne dočkajú prvého aquaparku. Spoločnosť Real Estate Liptov Aulandia ho stavia v petržalskom nákupnom centre Aupark. Prví návštevníci by mali prejsť jeho bránami 23. júla.

Aquapark v Bratislave sa plánoval už niekoľko rokov. Aulandiu začali stavať minulý rok na jeseň. "V nákupnom centre sa ešte nikomu v strednej Európe nepodarilo postaviť aquapark," hovorí riaditeľ spoločnosti Aulandia Peter Blahút.

Výstavba zábavného parku stála 75 miliónov korún, pričom v budúcnosti chce spoločnosť investovať ďalších 15 miliónov korún do rozšírenia zariadenia. Zábavný park pozostáva zo samotného aquaparku a rímskych kúpeľov Spa Paradise. Ako prezradil Blahút, pre návštevníka budú vo Vodnom svete 3 bazény, 4 vírivky a 3 tobogany. Teplota bazénov bude od 28 do 36 st. C.

Vo Vitálnom svete budú zase sauny. Rímsky bazén v štýle Júlia Cézara je vybavený podvodnou hudbou. "Môžete si tu oddýchnuť na vodných posteliach, vyskúšať suchý uhličitý kúpeľ či floating - beztiažové plávanie v slanej vode," dodáva Blahút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu