Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Napadol družku a vyhrážal sa jej zabitím

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Šesť mesiacov odňatia slobody podmienečne s odkladom výkonu trestu na jeden rok vymeral dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici pre Jána Mráza (54) z Poník.

Uznal ho za vinného z prečinov nebezpečného vyhrážania a ublíženia na zdraví voči družke Ivete. Zároveň mu uložil povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie ambulantnou formou.

Mráz napadol bývalú družku v spálni jej rodinného domu v Hrochoti jedno decembrové ráno asi o 4. hodine po predchádzajúcom slovnom konflikte. Najprv ju chytil oboma rukami za vlasy a ťahal po zemi. Potom ju päsťami bil po tvári a po hlave. Pritom na ňu kričal „ty sviňa skap, zdochni, zabijem ťa“. Spôsobil jej rôzne zranenia, z ktorých sa liečila dva týždne.

Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrela prokurátorka a obvinený Mráz. Verdikt je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa neodvolá. Mráz sudcovi opakoval, že veľmi ľutuje, čo sa stalo a bude sa usilovať to odčiniť. Tvrdil, že nikomu v živote neublížil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu