Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Priateľke sa vyhrážal smrťou, odsúdili ho na 3 roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Za obmedzovanie osobnej slobody, vydieranie a marenie výkonu úradného rozhodnutia dnes odsúdil Okresný súd Košice II Jána N. ( 33 r.) z Košíc. Rozsudok súd vyniesol na základe dohody o vine a treste, ktorú obvinený uzavrel s prokurátorom Okresnej prokuratúry Košice II.

V nej sa priznal, že vo februári tohto roku počkal na svoju priateľku pred obytným domom v Košiciach a s pištoľou v ruke, ktorú mal v legálnej držbe, ju prinútil nastúpiť do svojho auta. V zamknutom vozidle ženu odviezol na lesnú cestu na okraji mesta, kde sa jej vyhrážal, že ju „zabije a zakope, ak sa k nemu nevráti“.

Súd schválil dohodu s trestom tri roky väzenia s podmienečným odkladom na štyri roky. Zároveň obvinenému uložil obmedzenie spočívajúce v príkaze nepriblížiť sa na menej ako päť metrov k poškodenej. Rozsudkom Jánovi N. zakázal na dva roky viesť všetky vozidlá, keďže v čase skutku mal zakázané šoférovať iným rozsudkom súdu. Počas skúšobnej lehoty podmienečného odsúdenia sa tiež musí podrobiť dohľadu probačného úradníka. Jána N. súd po vynesení rozsudku prepustil z väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu