Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Turistka v Západných Tatrách prežila zásah blesku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ŽILINA - Českú turistku v Západných Tatrách zasiahol v stredu blesk. Žena priamy zásah v horskej oblasti nad Oravicami prežila, s popáleninami ju previezli do nemocnice. Vyplýva to z informácií, ktoré na svojej internetovej stránke zverejnila Horská záchranná služba.

"Išlo o priamy zásah do 38-ročnej českej turistky blízko vrcholu Blatná, ktorej blesk spôsobil popáleniny a polytraumu. Manžel začal s okamžitým oživovaním, čo sa mu po krátkej chvíli podarilo. Po príchode záchranári postihnutú ošetrili a stabilizovali," spresnili zástupcovia horskej služby.

Záchranári potom museli ženu zniesť spod Blatnej strmým terénom k sanitke. Vrtuľník totiž nemohol vzlietnuť pre blížiacu sa ďalšiu búrku.

Blesk na Slovensku v uplynulom období viacero ľudí aj usmrtil. Začiatkom júla sa stal osudným pre päťdesiatničku na kúpalisku v Bratislave. Žena zomrela pri prevoze do nemocnice. Blesk zasiahol na kúpalisku ešte jedného muža, ktorý prežil. Vlani v septembri zasa zabil živel turistu v Západných Tatrách. V júli 2008 úder blesku neprežila matka s dieťaťom počas výletu na Súľovský hrad neďaleko Žiliny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu